Naš saborski zastupnik Stevo „Stiv“ Culej, za kojeg su se raznorazni dušobrižnici i mostovci - čiji se rad u očaju, gubitničkom gnjevu i nemoći sveo na „interpretacije“ odnosa u HDZ-u - nadali kako bi se mogao usprotiviti koaliciji s HNS-om, u izjavama za Tportal i Direktno iskazao je apsolutnu podršku rekonfiguraciji parlamentarne većine i Vlade RH.

Ukratko, Culeju je ovakav HNS, bez radikalnoga lijevog krila kojem su jezgra bile Vesna Pusić i Anka Mrak-Taritaš, posve prihvatljiv. Objedinjeno prenosimo ključne poruke zastupnika Culeja:

O HNS-u BEZ BALASTA

Ovi ljudi koji su u HNS-u ostali nikada, ni jednom riječju, mene nisu povrijedili, za razliku od onih koji su izašli. Što je loše koalirati s HNS-om bez Vesne Pusić, Gorana Beusa Richembergha, Nade Đurić Turine i Anke Mrak-Taritaš? Bez onih koji su bili kao balastne vode u HNS-u kojeg je stvarala Savka Dabčević Kučar? Djelovanje navedene četvorke, koja je stalno izmišljala nekakvu „refašizaciju“, bilo je samo na štetu HNS-a kao stranke. Da smo ušli u koaliciju s njima, bio bi to loš posao. Ali bez njih - napravili smo dobar posao!

O GAY PRIDEU

Ne smeta me što je Davor Ivo Stier otišao iz Vlade, dok je s druge strane u nju ušao Predrag Štromar, koji se pojavljuje na gay prideu. Neka ide Štromar kamo god hoće, ovo je slobodna Hrvatska. Neka radi što hoće. Hrvatski branitelji su se borili za jedinstvenu i cjelovitu Hrvatsku - i da svatko ima izbor. U Božjem vrtu svega ima.

O HOS-ovoj PLOČI

HOS-ova ploča je postavljena u spomen na mlade hrvatske bojovnike koji su ubijeni dok su branili Domovinu. Koliko znam, riječ je o legalnoj oznaci njihove udruge. Branitelji nisu išli u obranu Domovine s pjesmom "Pioniri maleni“ ili „Druže Tito, mi ti se kunemo“. Oni su branili Domovinu od istog neprijatelja, istog zlikovca i - obranili je. A pitanje pozdrava ZDS će rješavati oni koji to trebaju.

O RANKU OSTOJIĆU

Neshvatljivo je da bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ima obraza žaliti se na postupanje policije prema huliganima koji su na Braču vrijeđali Janicu Kostelić. Zar je zaboravio na svoje policajce poput Sabadoša, koji su nasrnuli na vukovarskog branitelja Darka Pajičića? Ostojiću bi bilo bolje da komentira stvarne represalije kojima je sam bio glavni protagonist.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/culej-branitelji-su-se-borili-za-to-da-bi-stromar-mogao-ici-na-gay-pride-20170612

http://direktno.hr/direkt/culej-i-dakic-hns-lisen-ljevicara-naci-ce-se-rjesenje-hos-ovu-plocu-88687/