Glavni tajnici HDZ-a i SDP-a Gordan Jandroković i Igor Dragovan dogovorili su da će vladajućima pripasti čelne pozicije u 16, a oporbi u 12 saborskih radnih tijela, dok će Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, kao i obično, voditi zastupnik iz kluba manjina.

- Držimo se tih kvota i dalje, otprilike je odnos većine i manjine kakav je bio i do sada. Sve smo dogovorili i sada je na nama iz vladajuće većine da sa svojim partnerima sve preciziramo do kraja, a kolege iz oporbe isto tako trebaju napraviti to na svojoj strani - rekao je Jandroković poslije sastanka koji je održan u Klubu HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Rasprave o Mostovim „jamstvima“

Dvojica glavnih tajnika kažu da će se već u petak formirati prvi saborski odbori, koji bi trebali raspraviti Mostova "jamstva", a ostala će se radna tijela formirati sukcesivno do utorka ili srijede.

Dogovorom sa SDP-om ostvareno je ono što je Jandroković jutros i bio najavio - da će se pitanje saborskih odbora riješiti u duhu međusobnog uvažavanja i prema dobroj, demokratskoj parlamentarnoj praksi.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/jandrokovic-u-duhu-medusobnog-uvazava...