Predsjednik našeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Branko Bačić u istupu je nakon stanke kazao da je predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković sukladno Ustavu RH  i Zakonu o Vladi zatražio razrješenje Mostovih ministara Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje.

Istaknuo je da ne stoje navodi koje je u svom zahtjevu za razrješenjem ministra financija dr. sc. Zdravka Marića iznio SDP.

- Ministar Marić sjajno obavlja svoj posao, ni s čim mu se u zahtjevu nije dokazala odgovornost.

Interes RH iznad svega

Naglasio je da ni lokalni izbori ni rejting pojedine stranke ne smiju biti iznad interesa Republike Hrvatske:

- Lokalni izbori i rejting pojedine stranke na smije biti iznad interesa Republike Hrvatske. Da bi te interese Vlada mogla provoditi - nužno je jedinstvo. Stoga je potpuno jasno da je premijer sukladno Ustavu RH i Zakonu o Vladi - kada nema povjerenje u svoje ministre - zatražio njihovo razrješenje. Jasno da su to znali i kolege iz Mosta - jer već nekoliko dana traju razgovori i pregovori o ministru financija.

Povjerenje je ključ

Objavio je da će naša stranka u saborskoj raspravi o povjerenju ministru Mariću istaknuti sve argumente koje je Vlada RH danas dala u svom očitovanju.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednik-plenkovic-zatrazio-razrjesenje-trojice-mostovih-ministara

Kao pretpostavke za funkcioniranje koalicijske Vlade, Bačić je istaknuo međusobno povjerenje glavnih partnera te povjerenje premijera prema ministrima.

http://vijesti.hrt.hr/385506/kad-nema-povjerenja-naravno-da-premijer-trazi-razrjesenje