Na prvoj sjednici Kluba zastupnika HDZ-a u novom sazivu Hrvatskog sabora - koja je upravo završila na Markovu trgu - jednoglasno su podržani svi prijedlozi Predsjedništva i Središnjeg odbora naše stranke o imenovanjima saborskih dužnosnika.

Na sjednici kojom je predsjedao predsjednik HDZ-a i mandatar Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković tako je za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a izabran Branko Bačić, a kao kandidati za potpredsjednike Hrvatskog sabora potvrđeni su akademik Željko Reiner, Milijan Brkić i Gordan Jandroković.

Također, potvrđene su kandidature iz HDZ-ove kvote i za predsjednike triju saborskih radnih tijela - Žarko Tušek (Mandatno-imunitetno povjerenstvo), Dražen Bošnjaković, (Odbor za zakonodavstvo) i Ante Sanader (Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove). Ta tri tijela moraju se već danas izabrati na konstituirajućoj sjednici Sabora kako bi zastupnici mogli raspraviti i izglasati izmjene četiriju zakona koje su preduvjet formiranja Vlade u "novom formatu".

Na Klubu su temeljito raspravljene spomenute zakonske izmjene te "hodogram" konstituirajuće sjednice Sabora koja započinje u 15 sati.