Svi su vrlo zadovoljni HDZ-ovim kandidatima za novog ministra gospodarstva i novog potpredsjednika Vlade. Očekujem da će sutra na saborskim odborima za Ustav i za gospodarstvo dobiti potporu, a potom i na glasovanju u petak na plenarnoj sjednici - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka s koalicijskim partnerima iz parlamentarne većine.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/puna-podrska-predlozit-cemo-tolusica-za-novog-potpredsjednika-vlade-horvata-za

Jako sam zadovoljan!

Na primjedbu novinara da je Horvat bio „čovjek Tomislava Karamarka“, odgovorio je da je "riječ o čovjeku koji dobro razumije gospodarstvo":

- Bio je ministar malog i srednjeg poduzetništva, više godina bavio se i energetikom, ima vrlo respektabilan životopis. Mislim da je riječ o dobrom odabiru. Što se tiče Tolušića, on je kao ministar poljoprivrede dobro upoznat s Agrokorom, ali i s ukupnom gospodarskom situacijom te korištenjem europskih fondova. Uvjeren sam da će biti dobar potpredsjednik Vlade. Tolušić i Horvat, koji su i potpredsjednici HDZ-a, dobra su kombinacija. Jako sam zadovoljan.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hdz-ce-ovog-tjedna-demonstrirati-snagu-i-cvrstu-potporu-predsjedniku-plenkovicu

Pobjednička kampanja, a najjeftinija

 Naravno, novinari su postavili pitanje i o predizbornom spotu HDZ-a koji je 2016. djelomice sniman u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri:

- Kao glavni tajnik stranke odabrao sam agenciju koja je za HDZ radila tu pobjedničku kampanju, i to jeftiniju od svih ostalih HDZ-ovih kampanja do tada. Agencija je bila zadužena i za zakup medijskog prostora i za promo-aktivnosti, pa tako i za snimanje spota. Pitajte producente. Sami su odabrali lokacije snimanja i ovdje doista nema ničega spornog.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-prosle-godine-poslovao-pozitivno-s-viskom-od-72-milijuna-kuna-najvece-ustede

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/odgovorno-poslovanje-hdz-zavrsio-2017-u-plusu-vratio-sve-pozajmice-i-podmirio

Politički pokušaji da se uzdrma Vlada

Komentirajući informacije da se dio dobavljača Agrokora buni zbog procesa nagodbe, Jandroković je naglasio da je "nagodba interes svih koji sudjeluju u procesu, kao i interes Republike Hrvatske i gospodarstva u cjelini":

- Nagodba je važna ne samo za ekonomsku, nego i za političku stabilnost naše zemlje. Vidljivo je da prijepori oko same nagodbe generiraju i političke pokušaje da se uzdrmaju parlamentarna većina i Vlada. Vjerujem da će u konačnici biti razuma i da će nagodba biti postignuta. U kontaktu sam sa svim dionicima tog procesa, jer me zanima kako će završiti. To nije samo moje pravo, nego i obaveza, pa sam razgovarao više puta i s Marinom Pucarom iz Podravke, kao i s ostalima kojima je interes da se proces uspješno završi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/moramo-biti-odgovorni-prema-narodu-i-drzavi-te-stabilnosti-hdz-koji-je-na-celu

Neka se odgovornima bave nadležne institucije!

Što stiče novih mailova koji su danas objavljeni, a prema kojima je grupa „Borg“ zagovarala i prodaju HEP-a kako bi se time otkupila Ina, podsjetio je bio „vrlo kritičan i prema ranijim mailovima kada su se pojavili“:

- I tome nemam više što dodati. Meni je to i sadržajem i stilom bio neprimjeren način komunikacije - neka se time bave oni koji su za to i nadležni! Odgovorni su oni koji su između sebe, u svojoj grupi, pisali takve mailove. Jer, to nije bila politika Vlade RH.

Uostalom, Martina Dalić je već otišla, kako je sama kazala, zbog svoje političke odgovornosti - zaključio je Jandroković.