SDP-ov je premijer jučer u svojoj već poslovičnoj neodgovornosti spram istine „obznanio“ javnosti da u prošle dvije i pol godine, koliko je na vlasti, u SOA-i nitko nije zaposlen! Na reakciju na njegovu notornu laž nije trebalo dugo čekati. Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru (i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost) Gordan Jandroković raskrinkao je Milanovića i njegov novi, tko zna koji pokušaj varanja hrvatske javnosti:

Riječ je o obmanjivanju javnosti. Premijerova izjava najobičnija je laž! U SOA-u je 2012. primljeno 26 osoba, a prošle godine još 15. Te informacije dobili smo crno na bijelo od SOA-e tijekom istrage o zapošljavanjima u toj obavještajnoj agenciji. Dokumenti koje smo dobili su tajni: stoga o imenima, od kojih su mnoga vrlo zanimljiva, ne mogu zasad govoriti.

I premijer ima uvid u te dokumente te itekako zna koliko je sve ljudi zaposleno u SOA-i tijekom njegove vlasti. Potpuno mi je neshvatljivo da se predsjednik Vlade na taj način poigrava činjenicama - da svjesno obmanjuje javnost i iznosi lažne informacije o zapošljavanju u SOA-i. Ponavljam, riječ je o laži! Ne mogu, nažalost, koristiti nijedan drugi izraz za to.

Nakon što je uhvaćen u laži, Milanović se - podvrgnut podsmjehu javnosti - morao „ispričati“. „Nisam rekao točan podatak o zapošljavanju u SOA-i“, ustvrdio je premijer te, apsolutno predvidivo, pribjegao onome jedinom što radi - pokušaju skretanja pozornosti na HDZ.

HDZ je za sve kriv. Odavno je kriv zato što je Milanović nesposoban. Od danas je valjda kriv i zato što premijer laže. Dosadno.