(VIDEO) Predsjednik našeg saborskog Kluba zastupnika Branko Bačić jučer je - nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a u Središnjici naše stranke - izravno se javio u Dnevnik Nove TV.

Donosimo ključne poruke:

O SJEDNICI SREDIŠNJEG ODBORA HDZ-a

Upoznali smo članove Središnjeg odbora sa subotnjim Općim (izvještajnim) saborom HDZ-a. Sukladno Statutu, usvojili smo prijedlog novog Statuta koji će biti raspravljen na saboru. Predsjednik Andrej Plenković je upoznao članove Središnjeg odbora s aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj, radom Vlade, radom Sabora i dobio potporu.

O SNAZI HDZ-a

Ja sam na terenu, predsjednik sam županijske organizacije. Članstvo na terenu daje podršku Vlade RH i HDZ-a Andreju Plenkoviću. Članstvo na terenu ima jako puno posla s obzirom da HDZ ima preko polovine svih župana, gradonačelnika i načelnika…

O ZAKONU O IZVANREDNOJ UPRAVI

Pripremili smo zakon koji je zaustavio rasap hrvatskog financijskog i gospodarskog sustava - koji je omogućio zapošljavanje u Agrokoru te spas hrvatskim dobavljačima. A koji će, nadam se, omogućiti sklapanjem nagodbe - to je za mene najvažnije. Tko je pomagao pisanju samog zakona, meni je manje važno. Nas 83 zastupnika koji smo prihvatili i usvojili Zakon o izvanrednoj upravi, najodgovorniji smo za taj zakon.

O REJTINGU STRANKE

Naš je rejting veći nego SDP-a i Mosta zajedno. Mi smo daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj. Usprkos činjenici da smo izloženi posebnoj lupi jer vodimo Hrvatsku i dođu trenuci u radu Vlade kada se određene slabosti i određene pojave reflektiraju na sam rejting stranke. Da ponovim - HDZ je najjača politička stranka u Hrvatskoj.

O POTPORI ČLANSTVA PREDSJEDNIKU PLENKOVIĆU

U to sam siguran - dugo sam u stranci. Demokratska rasprava u stranci prisutna je u svim tijelima stranke - koja se kao rijetko kada prije stalno i često sastaju i raspravljaju. Pluralistički pristup u radu stranke iznimno je, dakle, prisutan u vrijeme upravljanja strankom od strane Andreja Plenkovića. Iz tog razloga su članovi stanke od terena pa do Zagreba, do Središnjice, uključeni u sve stranačke odluke. Iz tog razloga predsjednik Plenković će već ovu subotu osjetiti tu podršku izaslanika, odnosno sudionika na Općem (izvještajnom) saboru.

Intervju s Brankom Bačićem možete u cijelosti pogledati na poveznici:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/branko-bacic-uvjerava-predsjednik-stranke-ima-potporu-clanova-na-terenu-afere-ne-potresaju-stranku---518277.html