Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je podršku Vladi RH i Izvanrednoj upravi Agrokora u postizanju nagodbe. Pozdravljamo njezino uključivanje u ovu važnu temu! - poručio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić:

- Naglasila je da je zadovoljna tijekom realizacije Zakona o izvanrednoj upravi te je pozvala politiku i javnost da ne rade pritisak na državne institucije koje utvrđuju eventualne nezakonitosti. Dobro je da će se o pitanju Agrokora već u ponedjeljak održati sastanak između predsjednice RH i predsjednika Vlade, kao najvažnijim političkim osobama u Hrvatskoj.

Ispitati sve okolnosti!

Pozdravljam - dodao je Bačić - i mogućnost održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost:

- Neka se ispitaju sve okolnosti rada Izvanredne uprave, kao i to što je privatna pošta potpredsjednice Vlade došla u javnost. Na tome, uostalom, insistira i predsjednik Plenković. Stoga su besmislene „teze“ da je predsjednica krenula u rušenje premijera. U to sam siguran.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cijelu-svoju-karijeru-baziram-na-cestitosti-postenju-i-nekorumpiranosti-miran-sam

Nemamo veze s odabirom podizvođača

Napominje da se sjena koja je bačena na proces ne odnosi na činjenicu da Izvanredna uprava s Vjerovničkim vijećem priprema nagodbu, nego na to što je glavni savjetnik u Agrokoru AlixPartners angažirao dio članova radne skupine koja je pisala sami Zakon o izvanrednoj upravi:

- Nakon izbora AlixPartnersa, pojavile su se nedorečenosti koje su i izazvale ovu aferu, a to je odabir podizvođača. Ne dopuštamo da se zbog tog odabira, koji s nama nema veze, prebacuje bilo kakva odgovornost na Vladu, vladajući većinu i HDZ!

Politička odgovornost Martine Dalić

Što se političke odgovornosti u aferi tiče, Bačić ističe da ju je svojom ostavkom već podnijela bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, dok je bjelodano da nema nikakve premijerove odgovornosti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-drzavu-je-rjesavanje-najvece-krize-od-domovinskog-rata-kostalo-0-kuna-0-kuna

KUŠČEVIĆ: Puna podrška svakome dobronamjernom!

I ministar uprave i član Središnjeg odbora HDZ-a Lovro Kuščević smatra da je dobro da se "i predsjednica uključila u spašavanje Agrokora, što je prevažno pitanje":

- Puna podrška svakome tko dobronamjerno ulazi u ovaj proces!