Klub zastupnika HDZ-a danas je u pismu obavijestio predsjednika Sabora Josipa Leku da zbog govora mržnje i niza uvreda izrečenih u ovom visokom domu prema našim zastupnicima te nemilih scena tijekom prosvjeda hrvatskih ratnih vojnih invalida na Markovu trgu, sutra neće sudjelovati na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Hrvatskog sabora.

Nehumano i necivilizirano

Nadam se da ste svjesni činjenice da policija drži u okruženju hrvatske branitelje, 100-postotne invalide Domovinskog rata u crkvi Svetog Marka ne dopuštajući im dostavu vode, lijekova i elementarnih higijenskih potrepština, što je nehumano, necivilizirano i potpuno neprihvatljivo. Sve se to događa neposredno prije obilježavanja 35. obljetnice održavanja sjednice prvog demokratski izabranog Hrvatskog sabora u slobodnoj i neovisnoj RH, koju su obranili i oslobodili hrvatski branitelji! - stoji, među inim, u pismu Leki. (v. prilog 1)

Otkazan put u Rigu

Osim toga, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković je otkazao sudjelovanje na Konferenciji odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) u Rigi (Latvija). 

- Budući da je g. Peđa Grbin član izaslanstva koje će sudjelovati na 53. COSAC-u u Rigi, a koji se posebno istaknuo lažnim optužbama na račun HDZ-a, stranke kojoj pripadam, držim moralno i politički neprihvatljivim biti članom istog izaslanstva te otkazujem sudjelovanje na sastanku COSAC-a! - stoji, među inim, u Jandrokovićevu pismu Leki. (v. prilog 2)

SDP-ove sramotne uvrede

Zbog stvaranja atmosfere govora mržnje u režiji SDP-a, naši saborski zastupnici danas su napustili sabornicu. A sabornik Jandroković još jedanput je pozvao SDP-ove zastupnike da potaknu svog šefa Milanovića da razgovara s braniteljima i invalidima.

PrivitakVeličina
prilog1.pdf62.09 KB
prilog2.pdf57.02 KB