(PHOTO) Na veliku žalost oporbenih zastupnika, Sunčana Glavak se vratila! U Hrvatski sabor. Jedva čekamo polemike naše britke Međimurke s bukačima bez sadržaja kao što su Maras i Grmoja, Bernardić i Petrov.

Ali, i prije početka jesenske sjednice, Glavak se ovog mjeseca istaknula nizom aktivnosti, od rodnog Međimurja do daleke Saudijske Arabije! 

Orehovica: nova osnovnoškolska dvorana

Prvo je 5. rujna u Orehovici, kao izaslanica predsjednika Vlade RH, sudjelovala na svečanom otvaranju nove sportske dvorane i šest obnovljenih učionica (radi uvođenja jednosmjenske nastave) u mjesnoj osnovnoj školi.

Projekt, čiju su realizaciju stanovnici te općine u južnom Međimurju čekali punih 12 godina i dočekali je s našom Vladom, sufinancirala su dva ministarstva - regionalnog razvoja i fondova EU (3.850.000 kuna) te znanosti i obrazovanja (2.199.832,31).

Čakovec & Šenkovec: 452. obljetnica Sigetske bitke

Već sutradan, 6. rujna, naša je Sunčana bila u Čakovcu i Šenkovcu na obilježavanju 452. obljetnice Sigetske bitke i junačke pogibije Nikole Šubića Zrinskog. Kao izaslanica i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, u svom je obraćanju naglasila da i Sigetska bitka pokazuje vjekovnu želju hrvatskog naroda za slobodom, za suverenom i neovisnom domovinom:

- Žrtva Nikole Šubića Zrinskog jedna je od najznakovitijih u hrvatskoj povijesti. On i njegovi vojnici žrtvovali su se za ideale, za slobodu, za svoje obitelji i za svoj narod. Da nije bilo njegove izuzetne hrabrosti, tko zna kakva bi danas Europa bila u političkom i civilizacijskom pogledu. Junaštvo i čast obrane rodne grude krasi naš narod, od Zrinskog do hrvatskih branitelja!

Rijad: razgovori o intenzivnijoj gospodarskoj suradnji 

Potom, iz Međimurja do Rijada! Kao potpredsjednica Hrvatsko-saudijske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Glavak je od 10. do 12. rujna boravila u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Iz bogatog programa izdvajamo posjet Savjetodavnoj skupštini (Majlis Ash-Shura), sastanke sa saudijskim parlamentarcima i čelnicima državnoga investicijskog fonda, nacionalne gospodarske komore, turističke zajednice…

Glavna tema svih razgovara: nadogradnja kvalitetnih političkih odnosa intenzivnijom gospodarskom suradnjom za koju postoji iznimno velik potencijal i zajednički interes.

Kotoriba: proslava Dana općine

Povratak iz Saudijske Arabije i nova akcija 16. rujna - u Kotoribi. Kao izaslanica predsjednika Vlade RH, Glavak je sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu blagdana Uzvišenja svetog križa (Križevo), kada svoj Dan slavi ta najrazvijenija i kulturno najbogatija općina u istočnom Međimurju.

Hrvatski sabor: Sunčana is back!

A sutra, 19. rujna? Redovitim „aktualcem“ započinje nova saborska sjednica. Sunčana is back!