U raspravi o Milanovićevu izvješću u Hrvatskom saboru dobro pripremljeni HDZ-ovi zastupnici nastavili su zasipati premijera konkretnim i, za njega, teškim pitanjima. Zastupnik Đuro Popijač reagirao je, poput Domagoja Ivana Miloševića, na Milanovićeve neistine i pokušaje varanja javnosti. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-o-milanovicevu-izvjescu-umjesto...

O Vladinu nametanju svjetonazorskih pitanja koja produbljuju podjele u društvu - umjesto da traže rješenja za izlazak iz teške gospodarsko-socijalne krize - govorio je pak zastupnik Ante Babić, dok se Branko Bačić osvrnuo na SDP-ovu nedosljednost u svojim prijedlozima zakona. Potkraj rasprave o premijerovu „izvješću“, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker održao je agresivnom Milanoviću lekciju iz pristojnosti. 

Donosimo ključne poruke naših zastupnika:

POPIJAČ: Umjesto rada - uvrede!

Milanović je iznosio netočne podatke s namjerom obmanjivanja javnosti. Činjenica je da Hrvatska iz EU ima na raspolaganju 10 milijardi eura, a od toga dvije za poljoprivredu. I umjesto da odgovori na pitanje zbog čega je njegova administracija toliko aljkava i nesposobna, premijer napada one koji dobronamjerno upozoravaju da se europski fondovi mogu i moraju učinkovitije koristiti. Doživljavamo uvrede, a država tone u propast.

BABIĆ: Ideološkim temama skretali pozornost s krize!

Ova vlada nas je zabavljala svjetonazorskim i ideološkim temama - Lex Perković, referendum o definiciji braka, ćirilica... No trebaju napokon nešto poduzeti kako bismo krenuli putem gospodarskog oporavka.

BAČIĆ: Milanović demantira samog sebe!

G. Milanoviću, dok ste bili u oporbi predložili ste 46 zakona, ali danas kada ste u Vladi, u proceduru upućujete zakone sa suprotnim rješenjima od onih za koje ste se tada zalagali. Očito je posao koji ste radili u oporbi bio populističke naravi.

ŠUKER: SDP je bježao u sudbonosnim trenucima za Domovinu!

Na Milanovićevu laž o tome da su HDZ-ovi zastupnici „napustili“ sabornicu prilikom glasovanja o izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker oštro je reagirao, naglasivši da je upravo SDP poznat po napuštanju Sabora u znak protivljenja kada se 25. lipnja 1991. donosila odluka o samostalnosti i suverenosti RH.

Premijeru, lažete! Pogledajte snimku!

- Gospođo potpredsjednice Sabora, povrijedili ste članak 238. jer niste reagirali na očitu neistinu. I u saborskoj raspravi i u izjavama za medije jasno smo najavljivali pod kojim uvjetima ćemo podržati Vladin prijedlog zakona. Milanoviću, prestanite s neistinama o nekakvom „bježanju“. Pa Vaš je SDP bježao iz Sabora jer niste imali hrabrosti glasovati za sudbonosne odluke o Hrvatskoj! Pogledajte snimke, pa ćete vidjeti da su zastupnici HDZ-a bili u sabornici! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanovic-na-stetu-gradana-zaus...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanoviceva-vecina-odbila-i-hd...

Nepristojne, nervozne upadice

Milanovića je očito pogodila istina, stoga se nije mogao suzdržati a da upadicama nepristojno ne prekida Šukerovo izlaganje. Koji je kratko odvratio:

- Prestanite dobacivati! Očigledno je ona tableta koja Vas smiruje popustila, pa ste postali nervozni!