Naš saborski zastupnik i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević osvrnuo se na samohvalu Milanovićevih ministara s današnjeg predstavljanja „gospodarskih rezultata“ za prošlu godinu i njihove tvrdnje da je vlada „preokrenula trendove“.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sdp-ova-vlada-izmislja-uspjehe-...

Izjavu našeg sabornika možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Grčić u zemlji čudesa

Trebali bismo se ozbiljno zabrinuti kad nam se Milanovićeva vlada ovako obraća - ona živi u nekome svom svijetu. U našem svijetu, nažalost, bilježimo 12 kvartala gospodarskog pada. Bilježimo brutalan pad standarda hrvatskih građana - više od 10 posto samo u prošle tri godine. Pad zaposlenosti, egzodus nekoliko desetina tisuća mladih i obrazovanih ljudi, pad privatnih i državnih investicija, eksplozija javnog duga - za više od 70 milijardi kuna. To je apsolutni rekord u hrvatskoj povijesti! 

Ni zrnca samokritičnosti 

Problem je što je ova vlada zadovoljna s tim zastrašujućim brojkama. Za nas ostale problem jest to što plaćamo to njihovo zadovoljstvo, plaćamo to što su urušili gospodarstvo i standard. Ako vlada ne vjeruje ni analitičarima, ni sindikatima, ni poslodavcima, ni oporbi - nadam se da će vjerovati službenim podacima koji se neprekidno objavljuju na Eurostatu. A oni pokazuju da smo na dnu svih ljestvica!

SOCIJALISTIČKO VRAĆANJE U PROŠLOST

Nakon izlaganja, uslijedila su pitanja novinara. Jedno od njih se odnosilo na „tempiranje“ objava SDP-ovih „uspjeha“. 

Ministar Maras je rekao da ovo „nije predizborna priča“. Je li Vam tajming sporan?

U demokratskoj zemlji svatko ima pravo govoriti i odabrati trenutak. No sporna je razina neodgovornosti! Ima li ovo veze s predizbornom kampanjom - to prepuštam vama na procjenu. Samo ću ponoviti ono što je jučer na završnome predizbornom skupu buduće predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović rekao predsjednik Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta Elmar Brok - da socijalisti u Europi, pa tako i u Hrvatskoj, neprekidno govore o budućnosti, ali griješe i ništa ne uspijevaju u sadašnjosti, pa se onda izvlače prošlošću!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-draga-kolinda-s-ponosom-prenosim-pozdr...