U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, u Hrvatskom je saboru - u organizaciji našega saborskog zastupnika Steve Culeja - otvorena izložba fotografija „Vukowar - 87 dana boli i patnje”. Riječ je o zbirci arhivskih ratnih fotografija koje svjedoče o teškim danima Grada Heroja.

Branitelji - naš uzor

- Najzad su se stvorili uvjeti da hrvatski Vukovar kroz izložbu dođe u hrvatski Zagreb i Hrvatski sabor. Ljudi koji su branili Vukovar bili su jedini koji su stali ispred čelika, JNA i četničke armade, nitko drugi ondje nije stajao u obrani slobode Hrvatske. Među hrvatskim braniteljima možemo naći uzore za buduća vremena. Izložba je svjedočanstvo o njihovom herojstvu i mučeništvu - rekao je Culej prigodom otvorenja izložbe.

Tom je prigodom Culej predsjedniku Sabora Boži Petrovu uručio sliku Vukovarskog vodotornja, rad Charlesa Billicha, a među brojnim visokim uzvanicima izložbu je obišao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković, koji je iznimno važnim istaknuo da se u Hrvatskom saboru obilježi 25. obljetnica sjećanja na Grad Heroj:

U mislima i molitvama

- Izložba je impresivna, o tom herojskom razdoblju uvijek moramo voditi računa!

Plenković je ponovio kako će se na sjednici Vlade - koja će se održati danas upravo u Vukovaru - donijeti odluka da se iz državnog proračuna nadomjesti razlika do potrebnih sredstava koja za obnovu Vodotornja još nisu prikupljena humanitarnim akcijama i uplatama hrvatskih građana.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sjednica-vlade-sutra-u-vukovaru-mjestu-posebnog-pijeteta