(VIDEO) Dr. sc. Zdravko Marić ostaje ministar financija u Vladi RH - odlučio je tako danas Hrvatski sabor.

SDP i Most nisu skupili većinu!

Inicijativa o iskazivanju nepovjerenja ministru dr. sc. Mariću - koju je podnio SDP, a podržao i Most - na današnjem glasovanju nije skupila potrebnu većinu.

U poimeničnom izjašnjavanju zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru za opoziv Marića bilo je 75 zastupnika, protiv je bilo 75. Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov je nakon glasovanja ustvrdio - flagrantno zamijenivši teze - da ne postoji parlamentarna većina te odredio dvosatnu stanku.

JANDROKOVIĆ: 79 potpisa za opoziv Petrova!

Izjavu za brojne okupljene novinare u Hrvatskom saboru - u kojoj je komentirao Petrovljevu odluku - dao je potpredsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković.

- Nije neriješen rezultat, nego je Marić ostao. Za Marićevo razrješenje trebalo je 76 glasova, što oni koji su to željeli nisu uspjeli. Nećemo pristati na nasilno ponašanje Mosta i g. Petrova. On krši proceduru na neviđen način, meni je to zaista žalosno. Izvrgnuti smo institucionalnom teroru predsjednika Sabora i inzistirat ćemo da se glasuje o njegovom nepovjerenju. Petrov i dalje ignorira da je za njegovu smjenu prikupljeno 79 potpisa zastupnika. Njegov se opoziv mora staviti na dnevni red. Ako to Petrov ne učini, radilo bi se o uzurpaciji nad uzurpacijama.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/petrov-vise-ne-moze-predsjedati-sabor...