Preokrenuli smo negativne trendove: rapidno smanjujemo javni dug, BDP kontinuirano raste, podigli smo izglede kreditnog rejtinga - prvi put u 15 godina, porezno rasterećujemo i građane i gospodarstvo za više od šest milijardi kuna, pri čemu će od 1. siječnja biti prepolovljen PDV za svježe meso, ribu, jaja, voće i povrće te dječje pelene! - poručila je naša saborska zastupnica i savjetnica predsjednika HDZ-a Sunčana Glavak na konferenciji za medije u sjedištu Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije u Čakovcu.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/reformama-ekonomskim-postignucima-i-jacanjem-institucija-mijenjamo-hrvatsku-nabolje

Rast zaposlenosti, plaća, EU sredstava…

Imamo 74.000 radnih mjesta više nego prije godinu dana - nastavila je Glavak navoditi činjenice - prosječna plaća povećana je za 710 kuna, pomogli smo blokiranim sugrađanima, reorganizirana je mreža pravosudnih tijela, učinkovitije povlačimo EU novac…

- U dvije godine naše Vlade doneseno je čak 266 zakona, pokrenuli smo reforme. Evo, upravo na današnjoj sjednici usvojen je prijedlog one mirovinske. Osim toga, povećane su roditeljske i rodiljne naknade, proširen je krug korisnika dječjeg doplatka, gradi se ili obnavlja više od 300 dječjih vrtića! U politike zapošljavanja uloženo je 4,5 milijarde kuna! Neke efekte naši sugrađani već osjećaju, a neke će tek osjetiti.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/ubrzali-smo-povlacenje-sredstava-eu-cak-je-80-posto-javnih-investicija-u-hrvatskoj-iz

Na kraju, posebno se dotaknula čakovečke Županijske bolnice - u nju je u mandatu naše Vlade uloženo više od 100 milijuna kuna!

Odlična suradnja gradova s Vladom

Na konferenciji su sudjelovala i dvojica potpredsjednika međimurskog HDZ-a - gradonačelnici Murskog Središća Dražen Srpak i Preloga Ljubomir Kolarek, koji su dali najvišu ocjenu suradnji i iskrenom partnerstvu između Vlade i lokalne razine, posebno pri povlačenju europskih sredstava za razvojno-infrastrukturne projekte.

Primjerice, proračun Grada Murskog Središća povećan je s 11 milijuna kuna iz 2014. na 42 milijuna u ovoj godini!