Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu na nadolazećim lokalnim izborima bit će Monika Udovičić, diplomirana politologinja iz Svetog Petra u Šumi i tajnica Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije, a kandidat za jednog od dožupana Ivan Bubić iz Pazina - objavio je sinoć glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednice ŽO-a naše stranke u pazinskom Spomen domu.

- Odluka je donesena s golemom većinom, s čak 21 glasom od ukupno 22 članova ŽO-a! Drugog kandidata za dožupana naknadno će definirati naša županijska organizacija. A i kandidate za gradonačelnike i načelnike, kao i vijećnike, prema načelu supsidijarnosti izabrat će odbori HDZ-a na terenu. Stranka će izići na izbore u minimalno 14 općina i 7 gradova, što je više nego do sada, te očekujemo bolje rezultate nego 2013. godine! - istaknuo je Jandroković.

Briga za malog čovjeka

U prvom će nam planu biti čovjek, posvetit ćemo se onim temama koje uistinu tište malog čovjeka u Istri, od nezaposlenosti do statusa umirovljenika - najavila je Monika Udovičić:

- Kao mlada osoba koja se nakon studija vratila u Istru, zasebni dio svoje kampanje posvetit ću problemima s kojima se suočavaju mladi ljudi. Njihovo je rješavanje u biti preduvjet kako bi se mladi mogli brinuti za starije sugrađane. Bez zapošljavanja mladih nema ni mirovina za starije! Izborni program koji ću vrlo brzo predstaviti javnosti kratak je i konkretan: sastoji se od pet do deset ključnih tema koje najviše interesiraju građane Istre.

Želimo s mladima ići naprijed!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Jurica Šiljeg nije skrivao ponos zbog kandidature naše Monike za istarsku županicu:

- Prvi put u povijesti kandidirali smo ženu za tu odgovornu dužnost, što mi je posebno drago jer su u politici inače manje zastupljene. I to mladu, visokoobrazovanu ženu, magistricu politologije, koja se vratila u rodnu Istru, predanu tajnicu naše stranke na koju smo iznimno ponosni. Kad Monika dobije zadaću, ne moramo više razmišljati o tome, jer stvar je već riješena! Želimo s mladim, neopterećenim ljudima ići naprijed, želi donijeti boljitak svim građanima Istre.

Obnovljeno zajedništvo

Upitan da prokomentira donedavne prijepore unutar istarskog HDZ-a - među inim i raspuštanje ogranaka u Puli, Novigradu i Žminju - glavni tajnik je naglasio da se situacija stabilizirala i smirila:

- Danas je Županijski odbor u dogovoru sa mnom povukao svoju prijašnju odluku o slanju 10-ero članova pred Sud časti. Ruku pomirenja su si time pružili i jedni i drugi. Vjerujemo da je to dobar znak i da će stranački povjerenici učiniti sve da u Puli, Novigradu i Žminju obnove zajedništvo te da postignemo najbolji mogući rezultat. Iskazana je dobra volja, golema većina današnjih sudionika rasprave puna je entuzijazma i motivacije uoči lokalnih izbora. HDZ ide naprijed i ostaje jedinstven.

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Sastanak-u-Zagrebu-Izgladene-nesuglasice-u-istarskom-HDZ-u

MONIKA UDOVIČIĆ

Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi rođena je 1989. u Puli, završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, magistrica politologije, a kratko vrijeme bila je i saborska zastupnica kao zamjenica Antonu Klimanu.

SEDAMNAESTI ŽUPANIJSKI ODBOR

Nakon Osijeka, Šibenika, Krapine, Virovitice, Gospića, Rijeke, Slavonskog Broda, Bjelovara, Siska, Vrbovca, Koprivnice, Vinkovaca, Karlovca, Dubrovnika, Splita i Varaždina, u Pazinu je glavni tajnik Gordan Jandroković održao sastanak sa sedamnaestim županijskim odborom HDZ-a u okviru redovitih obilazaka terena s ciljem da se potanje upozna sa stanjem u stranačkim organizacijama i provjeri kako teku pripreme za izbore.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/poduzetnik-branitelj-i-sportski-djelatnik-alen-runac-nas-kandidat-za-varazdinskog

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-u-splitu-zevrnja-ce-ostati-zupan-opara-ce-postati-gradonacelnik

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-u-dubrovniku-dobroslavic-ce-ostati-zupan-frankovic-postati

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-karlovcu-jelic-je-bio-dobar-gradonacelnik-bit-ce-i-dobar-zupan

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-vinkovaca-zupan-bozo-galic-ide-po-novi-mandat-vukovar-dobiva-zamjenika

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-je-najjaca-stranka-u-koprivnicko-krizevacko-zupaniji-tako-ce-biti-i-na-lokalnim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ocekujemo-da-ce-nas-vladimir-bregovic-biti-novi-zupan-zagrebacke-zupanije

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-siska-franjo-saban-sigurno-zna-i-moze-bolje-od-aferama-opterecene-sdp-ove

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-bjelovaru-koalicija-s-hss-om-i-hsls-om-mudar-je-potez

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/brodsko-posavski-zupan-danijel-marusic-ide-po-novi-mandat

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/majda-buric-kandidatkinja-hdz-za-primorsko-goransku-zupanicu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-licko-senjskoj-zupaniji-ocekujemo-pobjedu-i-u-novalji-i-u-otoccu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-viroviticko-podravskoj-zupaniji-cilj-ponovno-pobijediti-u-svim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-krapini-pobijedit-cemo-u-nizu-sredina-u-kojima-dosad-nismo-bili

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-sibeniku-ocekujemo-pobjedu

Između obilazaka terena diljem Lijepe Naše, glavni tajnik Jandroković sudjelovao je i na (redovitim) sjednicama Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i samoga Gradskog odbora.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/optimisticni-smo-hdz-ima-jako-dobre-izglede-u-zagrebu