Nakon veličanstvene proslave u Splitu, sinoć je održan skup HDZ-a u povodu 27. obljetnice osnutka naše stranke u Imotskoj krajini.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-splita-ocekujemo-pobjedu-opare-za-gradonacelnika-i-zevrnje-za-zupana

Brojni dužnosnici

Uz predsjednika HDZ-a i Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića, na skupu si bili brojni naši dužnosnici i ministri u Vladi: zamjenik predsjednika HDZ-a (te potpredsjednik Hrvatskog sabora) Milijan Brkić, član Predsjedništva HDZ-a (te potpredsjednik Vlade i ministar obrane) Damir Krstičević, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan Zlatno Ževrnja, predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić, kandidat za splitskog gradonačelnika (i saborski zastupnik) Andro Krstulović Opara te domaćini gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel i načelnici općina s područja Imotske krajine.

Sastanak s gradonačelnicima i načelnicima

Prije svečanog skupa, Plenković je zajedno sa svojim suradnicima bio na zatvorenom sastanku sa čelnim ljudima imotske lokalne samouprave. Nakon sastanka, predsjednik HDZ-a i Vlade položio je vijenac i zapalio svijeću na spomen-križ na Topani.

PLENKOVIĆ: Do pobjede u svim gradovima i općinama Imotske krajine!

U prepunoj kino dvorani, Plenković je pozdravljen gromoglasnim pljeskom. Čestitao je članovima ovu važnu obljetnicu te najavio kandidata za gradonačelnika Imotskog:

- Došli smo vam čestitati, ali i poslati vam poruku. U prvom redu i čestitke novom kandidatu za gradonačelnika Imotskog Ivanu Budaliću. Nadam se da će i na predstojećim lokalnim izborima u svibnju HDZ u svim općinama i Gradu Imotskom odnijeti pobjedu.

Realizirat ćemo sva obećanja

Plenković je istaknuo da Vlada planira pomoći Imotskoj krajini te realizirati brojne projekte od velike važnosti za ovaj kraj.

- Čuo sam vaša ključna pitanja za razvoj Imotske krajine. Razumjeli smo vaše poruke i uvjeravam vas da ćemo realizirati sva obećanja za Imotsku krajinu. Iza nas je cjelovita porezna reforma, državni proračun, zakon o javnoj nabavi, plan rasterećenja državnog gospodarstva, veliki iskorak glede društvene solidarnosti, radimo na zakonu koji će na jedinstven način objediniti prava hrvatskih branitelja. Jučer sam bio u Davosu sa brojnim uglednicima i čelnim ljudima više od pedeset zemalja. No to me nije spriječilo da već danas budem u Imotskom i to vam je jasna poruka da i ja i Vlada mislimo ozbiljno.

BRKIĆ: Jedinstvo za jači HDZ!

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić također se obratio okupljenima te naglasio da su zajedništvo i optimizam ono što nosi našu stranku.

- Drago mi je opet primijetiti na vašim licima onu snagu i onaj optimizam koji nosi stranku, a posebno pozdravljam i Hrvate iz Hercegovine, koji su uvijek pokazivali čvrsto jedinstvo s Hrvatima iz Hrvatske. Ponovo moramo pronaći način da vratimo ono jedinstvo i onu snagu koja nas je nosila.

KUJUNDŽIĆ: Uskoro kreće projekt izgradnje bolnice u Imotskom!

Ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je u svom govoru da će sva svoja predizborna obećanja ispuniti.

- Uskoro kreće projekt za izgradnju bolnice u Zagvozdu. Projekti realizacije su pokrenuti, a čak se već osiguravaju i odvajaju i primarna početna sredstva za tu namjenu. Svi specijalistički pregledi moći će se obavljati u toj ustanovi i neće više biti potrebno odlaziti u Split ili u Zagreb. Iza ovog projekta stoji cijela Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem.

Uz to, Imoćanima je obećao izgradnju brze ceste od Imotskog do Zagvozda te izgradnju palijativnog centra u Domu zdravlja u Imotskom.

SANADER: Hvala Imoćanima na zaslugama u stvaranju HDZ-a i Hrvatske!

Prvi čovjek splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader istaknuo je veliku ulogu Imoćana u osnivanju HDZ-a u Dalmaciji.

- Klanjam se žrtvi Imoćana u obrani domovine. Svatko tko voli i cijeni Hrvatsku, cijeni i poštuje vašu žrtvu za slobodu države. Također vam čestitam na obljetnici osnutka stranke za Imotsku krajinu. Međutim, moram istaknuti kako su upravo Imoćani dobrim dijelom zaslužni za osnivanje HDZ-a u Splitu, jer su također imali velikog udjela u tome. Zato vam hvala na zaslugama stvaranja HDZ-a u čitavoj županiji, na koncu i u državi.

ŽEVRNJA: Podržavamo projekte važne za lokalne jedinice!

Kandidat HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog Zlatko Ževrnja - koji i sada obavlja tu dužnost - Zlatko Ževrnja istaknuo je da je županija uvijek podržavala ključne projekte za lokalne jedinici i da će to i nastaviti.

- Splitsko-dalmatinska županija podržava projekte posebne važnosti za lokalne jedinice, u skladu s vlastitim financijskim mogućnostima. Uskoro u realizaciju ide i projekt izgradnje podružnice centra „Slava Raškaj“, a koja će služiti dnevnom odmoru i rehabilitaciji djece s posebnim potrebama. Kao mjesto realizacije projekta izabrana je općina Podbablje.