(PHOTO) Gradski odbor HDZ-a Grada Pakraca (Požeško-slavonska županija) svečanom je sjednicom obilježio 28. obljetnicu osnutku djelovanja.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić, izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, čestitao je pakračkom HDZ-u na neprekidnim izbornim pobjedama i realiziranim projektima, ocijenivši da je gradonačelnica Anamarija Blažević jedna od najboljih u državi.

Uspješna sanacija Agrokora

Ujedno je, izlažući o političkim prilikama u državi i županiji, izdvojio tri važna poteza naše Vlade: uspješnu sanaciju Agrokora te početak porezne i mirovinske reforme - s kojom se nijedna Vlada dosad nije uhvatila u koštac.

Govorio je i o isključenju aktualnoga požeško-slavonskog župana iz naše stranke, naglasivši da njegove postupke HDZ nije ni mogao ni želio braniti s obzirom na visoke standarde ponašanja koje smo si postavili.

Kontinuitet HDZ-ovih gradonačelnika

Davor Huška, predsjednik gradske organizacije HDZ-a i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, podsjetio je da je svih godina neovisne Hrvatske naša stranka uvjerljivo na vlasti u Pakracu. I sam je svojedobno bio treći gradonačelnik Pakraca iz redova HDZ-a, a kontinuitet je nastavljen i sadašnjom gradonačelnicom, kao i apsolutnom većinom koju imamo u Gradskom vijeću:

- Taj kontinuitet najbolji je dokaz koliko HDZ brine o razvoju mlađih kadrova koji su spremni preuzeti odgovorne dužnosti i uvijek mogu nastaviti uspjehe svojih prethodnika! Hvala našim vrijednim članicama i članovima, njih oko 700 koji djeluju u 11 temeljnih ogranaka, na nesebičnom angažmanu!

Snažna podrška središnje vlasti

Gradonačelnica Anamarija Blažević, govoreći o svom mandatu, istaknula je da je već u prvoj godini ispunila četverogodišnji izborni program:

- Zasluge za to svakako ima i središnja vlast u Zagrebu, koja je u duhu iskrenog partnerstva snažno podržala pakračke razvojno-socijalne projekte. Trenutačno u različitim fazama provedbe imamo čak 24 projekta koji su s 320 milijuna kuna financirani iz EU fondova ili državnog i lokalnog proračuna.

Hrvatski branitelji, dr. Tuđman & dr. Šreter

Prije svečane sjednice, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju te kod biste dr. Franje Tuđmana i dr. Ivana Šretera, prvog predsjednika pakračkog HDZ-a.

U Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i preminule članove HDZ-a.

Photo: Pakrački list & Lipički compas