Besmislenoje voditi raspravu o tome jesmo li za ulazak u Europsku uniju ili protiv, većšto i kako činiti da naše članstvo bude na korist naših građana.Upravo na tavažna pitanja je HDZ dao odgovor u posljednje 4 godine otkako je MarijanAladrović župan. Pokrenuti su mnogi razvojni procesi, odnosno gradovi i općinesu spremni za ulazak u EU. Ubrzan je proces izrade dokumentacije, obnavljane suprometnice, otvarane nove škole, sportske dvorane i turistički uredi, sustav zanavodnjavanje poljoprivrednih zemljišta. Otvorena je i nova poliklinikavrijedna milijun eura, milijuni kuna za zaštitu okoliša, osnovana je regionalnarazvojna agencija, a gradovi i općine kojima upravlja HDZ su izgrađivaliindustrijske zone i tehnologijsko-inovacijske centre - osvrnuo se Tomašević nasvom predstavljanju na rad župana u proteklom mandatu.

Njegov ćese program, kaže, nastaviti na dobrim temeljima trenutačne vlasti koja jepovlačenjem sredstava iz Europske unije dokazala umješnost i znanje.

Jedan od ciljeva je i stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj, a time i rastzaposlenosti. Europa je u svom proračunu do 2020. stavila naglasak naobrazovanje, smanjenje nezaposlenosti, ruralni razvoj, poljoprivredu, promet teenergetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Upravo ti europski prioriteti su upotpunosti komplementarni s našima i mi ćemo nastaviti rad na tim područjimakoja su i do sada potencirana. Vodit ćemo računa o ravnomjernom razvoju svihgradova i općina i siguran sam da će to birači prepoznati - dodao je Tomašević.

Još uvijekaktualni požeško-slavonski župan Marijan Aladrović kazao je kako podržava svoganasljednika te kako je uvjeren u njegovu pobjedu na predstojećim lokalnimizborima.

Siguran samda će, za razliku od mene, imati lakši posao u županiji jer je situacija nakonpreuzimanja vlasti prije četiri godine bila jako loša - kazao je Aladrović.

Franjo Lucić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a je rekao kako je Tomaševićobrazovan čovjek u najboljim godinama koji je obnašao visoke dužnosti u vojscite kako je upravo on najbolji kandidat za župana.

Pobijeditće jer ima viziju za gospodarski razvoj koji je i do sada rađen na svimjedinicama lokalne samouprave. Pakrac, Lipik i Pleternica su povukli maksimalnasredstva iz EU fondova i Tomašević će slijediti taj program razvojagospodarstva koji će svi prepoznati. Prije 4 godine smo pokrenuli sve projektekoje je SDP zakočio ili ih nije znao riješiti. Upravo je HDZ pokretač školstva,zdravstva i cestogradnje. Ostvarili smo 95 posto ono što smo i obećali izahvaljujući tome možemo svakome pogledati u oči - istaknuo je Lucić te nanovinarski upit o zamjenicima župana odgovorio kako će se oni znati nakonpotpisivanja koalicijskih sporazuma.