RTL televizija sinoć je objavila rezultate ankete koju je ususret lokalnim izborima u Gradu Varaždinu provela agencija Promocija plus. I vijesti su odlične - onakve kakve smo i očekivali s obzirom na kvalitetu i proaktivnu pretkampanju našega gradonačelničkog kandidata Damira Habijana!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-varazdina-2-damir-habijan-ima-veliku-priliku-postati-gradonacelnik

Bravo, Damire!

Prema rezultatima RTL-ove ankete, naime, u drugi krug sa 16,2 posto potpore ulazi upravo 34-godišnji pravnik Habijan, „pušući za vrat“ Alenu Kišiću, kandidatu peteročlane lijeve koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-HL (25,0 posto). Treća je Natalija Martinčević iz reformista Radimira Čačića (14,0), a svi su ostali gradonačelnički kandidati bez ikakvih šansi - među njima i Ladislav Ilčić.

U drugom krugu zasad vodi Kišić s 37,37 posto naspram Habijanovih 29,29 posto, no valja naglasiti da više od 18 posto ispitanika još ne zna koga bi u ovakvom izboru zaokružili!

HDZ - ključna stranka u Gradskom vijeću

Što se Gradskog vijeća tiče, većinu nema nitko, pa tako ni lista velike lijeve koalicije (35,7 posto). Odmah iza nje je HDZ, koji se odvažio samostalno nastupiti na izborima (17,7). Na trećem mjestu su reformisti (7,2), a s potporom od oko 2 posto izborni prag ne prelaze čak četiri liste - one Živog zida, Mosta, Pametnog i Ilčićeva Hrasta.

S obzirom na čak 13,0 posto trenutačno neodlučnih birača, možemo konstatirati da se bez HDZ-a, u najmanju ruku, neće moći formirati većina u Gradskom vijeću Grada Varaždina!

Photo: varaždinski.hr