Delegacija CDU-a Hessen - koju, između ostalih, sačinjavaju ministar financija te njemačke savezne zemlje dr. Thomas Schäfer i glavni tajnik CDU-a Hessena Manfred Pentz - svoj posjet Hrvatskoj drugog je dana nastavila u Pisarovini (Zagrebačka županija), gdje je u nadaleko poznatoj Poduzetničkoj zoni, u društvu s općinskim načelnikom Tomom Kovačićem (HDZ), obišla pogon tvrtke Kralj Metal (greenfield projekt njemačkog König Metall), u kojem se proizvode kovni dijelovi za Mercedes.

Luka Gaženica & Vrata Zadra

U Lici su se, istog dana, njemački prijatelji susreli s načelnikom Općine Plitvička Jezera Borisom Luketićem (HDZ) - najmlađim načelnikom u Ličko-senjskoj županiji! - kako bi se potom uputili u Zadar gdje su s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom razgovarali o mogućnostima buduće suradnje. Među inim, izaslanstvo CDU-a prisustvovalo prezentaciji projekata Luka Gaženica i Vrata Zadra. 

Prvog dana posjeta Hrvatskoj, podsjetimo, izaslanstvo CDU-a susrelo se u glavnom gradu s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem te obišlo Hrvatski sabor i Gradsku skupštine Grada Zagreba.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cdu-hessen-u-posjetu-hdz-u-nastavak-...

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/cdu-hessen-u-saboru-jacanje-parlamentarne...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/cdu-hessen-u-zagrebackoj-skupstini-drag...

Trodnevni posjet njemački će gosti završiti u Karlovcu, gdje će se susresti s gradonačelnikom Damirom Jelićem (HDZ) te također razmotriti mogućnosti suradnje.