Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine (i član Predsjedništva HDZ-a) Andrija Mikulić u povodu skupštinske sjednice koja će se održati u ponedjeljak - na kojoj se naći prijedlog o zaduživanju Grada Zagreba za 250 milijuna kuna - kazao je na konferenciji za novinare kako se grad zadužuje „ jer očito netko nije dobro planirao“.

- Oni koji su nešto planirali  - nisu dobro planirali! Gradski Ured za financije morao je bolje previdjeti dinamiku punjenja proračuna i planirane investicije. Kada bi se nešto dobro radilo onda se ne bi morali zaduživati.

Mikulić je najavio da će Klub HDZ-a u Gradskoj skupštini podržati tu odluku kako građani ne bi bili zakinuti za objekte koji su im potrebni.

Povećati postotak odvajanja otpada

Na predloženom dnevnom redu skupštinske sjednice još je i ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika, pri čemu 85 posto sredstava osigurava EU, a 15 posto Grad Zagreb - što će Klub HDZ-a također podržati.

- Ovo je još jedan korak naprijed kakao bi se povećao postotak odvajanja otpada. Moja poruka je da svi zajedno moramo učiniti puno više kako bi riješili gorući problem gospodarenja otpadom u Zagrebu.

Nadležne inspekcijske službe

HDZ neće podržati prijedlog Klub gradskih zastupnika Glasa i HSU-a i Kluba zastupnika lijevog bloka da se obustave radovi na Trgu žrtava fašizma.

- Klub HDZ-a neće podržati prijedlog da se radovi prekinu jer Skupština nije nadležna za takve odluke, već su za to nadležne inspekcijske službe. Ako se nešto počelo raditi onda držim da se treba i završiti, a ne da se stane na pola s poslom.

Raspravljene 353 točke

Mikulić je iznio i statističke podatke o radu Gradske skupštine u proteklih godinu dana:

- Raspravljene su 353 točke dnevnog reda i doneseno 708 raznih akata.

Poručio je, zaključno, kako je vladajuća većina stabilna i čvrsta.