Željko Nenadić, predsjednik gradskog odbora HDZ-aizrazio je zadovoljstvo što Petrinja nakon Mate Stanešića sada ima i lončaraValetnina Valenta, koji nesebično daje sebe kako bi djecu naučio osnovama radana lončarskom kolu.

„Nakon Mate nisam se nadao da ćemo naći novog lončara koji će nastavitipetrinjsku lončarsku tradiciju, no sada imamo Valentina, dobrog mladog čovjekakoji prenosi svoje znanje i ljubav prema ovom zanatu i na djecu. Moram priznatida sam jako iznenađen s ovim što djeca znaju napraviti, stvaralaštvo je djelu,a mašta njihova bezgranična. Baš sam sretan.", rekao je Nenadić.

Željko Tonković, dopredsjednik GO HDZ-a, rekao je kako jevrijednost lončarskog kola kojeg su kupili u Zagrebu 3.500 kuna, a kupili su gatako što se u stranci odriču domjenaka nakon potpisivanja koalicijskihsporazuma. „U ovo Korizmeno vrijeme upravo je to poruka – darivati, a ne samose odricati. Važno je darivati djecu, jer kad vidite ovu radost i rad njihovihruku onda ste zadovoljni. Zaista mi je drago što smo im na ovaj način moglipomoći. Ovo nije prvi put, a činit ćemo to i u buduće."

Valentino Valent već dugo radi s djecom i do sada je radiona svom kolu koje je teško, a ovo novo je, kako je rekao, lagano i prenosivo paće im biti i lakše raditi. „Meni je žao što ja kao ova djeca kad sam biodijete, nisam imao priliku raditi na kolu. Ovaj projekt je važan za petrinjskutradiciju kako bi se nastavilo lončarstvo i ja i gospodin Stanešić se nadamo daćemo uskoro dobiti kvalitetnu konkurenciju. Iz Vrtića i dalje dolaze zanimljiveideje koje ću svakako podržati."

U ime djece i Vrtića uz mali dar koji su izradila djeca, nadonaciji je zahvalila Gordana Pećirko istaknuvši kako je ovaj projekt odizuzetnog značaja ne samo za djecu i njihove roditelje, nego i za Petrinju ucjelini. „Vizija nam je u dvorištu Vrtića postaviti drvenu kućicu u kojoj bibila smještena Lončarska radionica „Mala petrinjska stucka" gdje bi svadjeca koja za to pokažu sklonosti tijekom cijele godine usavršavala tajlončarski zanat."

„Zahvaljujem i Valentinu Valentu koji je odlučio žrtvovati sate svog godišnjegodmora i pokloniti ih djeci kako bi svoju ljubav i znanje prenio na njih i nasodgojiteljice.", dodala je Pećirko.