Pobijedi li na predstojećim lokalnim izborima koalicijaHDZ-a, HSS-a i SU-a gradska će vlast maturantima sufinancirati polaganjevozačkog ispita, a neće kao gradonačelnik Vinković za 230.000,00 kuna kupovatinovi službeni auto, pojasnio je gradonačelnički kandidat Jasenko Ivanetićpredstavljajući na konferenciji za novinare program “Maturanti – ponos grada”.

Sufinanciranje polaganja vozačkog ispita ovisit će, kako jepojasnio, o uspjehu maturanata, pa će tako onima s odličnim uspjehomsufinancirati 50 posto ispita, s vrlo dobrim 40, s dobrim 30, a s dovoljnimuspjehom 20 posto cijene ispita. “To će, ne samo učiniti maturantekonkurentnijima na tržištu rada i pomoći u ovoj teškoj situaciji njihovimroditeljima, nego će omogućiti i opstanak đakovačkih auto škola, ali i podićiće razinu sigurnosti u prometu”, pojasnio je Ivanetić.

Odrazit će se to, kako je dodao Matija Brlošić, predsjednikHrvatske poljoprivredne komore i u poljoprivredi jer veliki broj mladihljudi upravlja traktorima, a da nisu položili vozački ispit.

“Taj program nije samo predizborni, nego će se sustavnoprovoditi 4 godine, a uskoro će biti predstavljen i auto školama. Želimo dagrad bude u službi građana, a ne pojedincu, vrijeme je za politiku poticanja, ane kamen spoticanja”, zaključio je Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora zagospodarstvo i đakovački gradski vijećnik, istaknuvši da HDZ na taj načinželi vratiti optimizam i potaknuti mlade da ostanu u rodnom gradu.