Horvat je, inače, dipl. inženjer elektrotehnike, radi u privatnomsektoru, a karijeru je započeo kao samostalni inženjer u HEP-u. Nekoliko godinabio je direktor čakovečke Elektre, potom ravnatelj Uprave za obrt, priMinistarstvu gospodarstva, a sada vodi tvrtku od 98 zaposlenih, te u ovimteškim vremenima brine o egzistenciji  65obitelji.

Kada je politika u pitanju, trenutačno je članPredsjedništva HDZ-a na nacionalnoj razini, predsjednik je međimurskog HDZ-a,te predsjednik HDZ-ovog Odbora za energetiku i zaštitu okoliša.

Kako je istaknuo, sada je očito da su Međimurci prije četirigodine izabrali krive ljude da obnašaju vlast, te je vrijeme za promjene.

„Snažan vjetar u leđa međimurski HDZ je dobio nakon pobjedestranke za EU izbore na nacionalnoj razini, te se nadam da će Međimurci i zbogtoga znati prepoznati snagu i kvalitetu naše stranke“ – naglasio je Horvat.

Kada je u pitanju izborni program, poručio je da će ukolikopostane župan, među ostalim, spriječiti daljnje propadanje građevinskog,metaloprerađivačkog i tekstilnog sektora, riješiti vlasnička i upravljačkaprava u županijskoj bolnici, sačuvati nalazišta pitke vode, sustavno pristupitirješavanju „pitanja i problema Romske nacionalne manjine“ u Međimurju.

Kandidate za zamjenike, međimurski HDZ predstavit će idućitjedan.