U Slobodnoj Dalmaciji objavljen je članak (i) o „mladim lavovima“ HDZ-a, novim licima, odmjerenim i obrazovanim konzervativcima koje će naša stranka - u skladu s profilacijom HDZ-a u okupljajuću narodnjačko-demokršćansku stranku desnog centra - kandidirati na skorašnjim lokalnim izborima na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon što smo iz članka pod naslovom „SDP igra na nogometaše, HDZ-ovci na glazbenike“ (novinar: Saša Ljubičić) izdvojili odsječak o našem gradonačelničkom kandidatu u Omišu Juri Šabanu Staniću, danas donosimo dio o diplomiranom pravniku Daliboru Milanu - koji najavljuje pobjedu naše stranke u Metkoviću.

Hadezeovac Dalibor Milan na izborima u Metkoviću kontrirat će aktualnoj dogradonačelnici - Katarini Ujdur iz Mosta, ali i dugogodišnjem gradonačelniku Grada na Neretvi Stipi Gabriću Jambi. Govori nam o političkom fenomenu prema kojem je HDZ svih ovih godina imao izvanrednu podršku u dolini Neretve, ali - apsurdno - nije imao gradonačelnika.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/politicki-tajnik-hdz-u-metkovicu-snazna-podrska-gradonacelnickom-kandidatu-daliboru

- Na prvim parlamentarnim izborima HDZ je ovdje dobio nevjerojatnih 92 posto! Redovito imamo puno glasova i na parlamentarnim i na predsjedničkim izborima, no unatoč svemu dvadeset godina nismo imali gradonačelnika - kaže mladi Milan (inače stalni sudski savjetnik Općinskog suda u Metkoviću - op. hdz.hr) i objašnjava da je to zbog toga što su se u gradskom HDZ-u često sukobljavale različite političke frakcije.

Snaga zajedništva

- Otkada sam ja predsjednik toga više nema, stranka je jedinstvena, i zato je realno očekivati da će HDZ od svibnja voditi Metković - veli Milan, pa dodaje da za optimizam ima i opravdanje u anketama koje kazuju da će postati novi gradonačelnik Mektovića već u prvom krugu.

- Sve ankete tako govore, a dobro stojimo i kao stranka. I u Gradskom vijeću Metkovića nam predviđaju apsolutnu većinu - podvlači Dalibor.

Novac iz EU fondova - nula bodova

Što misli o Mostovoj vladavini Metkovićem?

- Iskreno, dok je Božo Petrov bio na čelu grada, nešto se i radilo, ali otkada je otišao u Zagreb - ne čini se apsolutno ništa - kaže prvi čovjek metkovskog HDZ-a koji planira, dobije li vlast, završiti kanalizacijsku mrežu i obnoviti prometnu infrastrukturu.

Ima li novca za to u gradskoj blagajni?

- Ima ga u EU fondovima, a po pitanju povlačenja tih sredstava, aktualna Mostova vlast na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Katarinom Ujdur, nije napravila apsolutno ništa - naglasit će.

Politički evergreen

Ipak, glavno obećanje 39-togodišnjeg kandidata HDZ-a za poteštata, jest da će u Metkoviću, u četverogodišnjem mandatu, povećati zaposlenost. Kako?

- E, to je još tajna. Uskoro ćemo predstaviti naš predizborni program i to će biti naše iznenađenje - zagonetan je Milan, kojeg s njegovim kolegom iz Omiša, HDZ-ovcem Šabanom Stanićem, povezuje ljubav prema glazbi jer je imao svoj bend („Narona“), a sad će, uvjeren je, nakon što su sve podjele u lokalnom HDZ-u uspješno prevladane - njegov politički bend (od)svirati politički evergreen i potvrditi da im je Metković veliko i čvrsto političko uporište.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/omis-u-klapskoj-pismi-nakon-sto-hdz-pobijedi-ne-vidim-razloga-zasto-ne-bismo

HDZ-u velika prednost

Za kraj smo ostavili pitanje o Jambi, protukandidatu iz HSS-a, koji je dugo drmao dolinom Neretve? Je li moguća suradnja seljaka i zajedničara u Gradskom vijeću Metkovića?

- Neće nam biti potrebna, jer, kažem, ankete nam predviđaju pobjedu u prvom krugu, a što se Jambe kao političara tiče, on sigurno ima svoje glasače, ali ovoga puta HDZ ima veliku prednost nad svima ostalima.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-u-metkovicu-zupan-nikola-ostat-ce-zupan-zastupnik-nikola-ostat-ce