Gradsko vijeće Grada Korčule - na čelu s predsjednikom Joškom Cebalom - jednoglasno je usvojilo proračun za 2015. vrijedan više od 29 milijuna kuna. A upravo zbog nedonošenja proračuna u Gradu Korčuli su održani prijevremeni lokalni izbori nakon kojih je - kao što znate - gradonačelnik postao Andrija Fabris. Građani su svoj glas dali našoj pobjedničkoj, domoljubnoj koaliciji (HDZ-HSS-HSP AS), a Joško Cebalo (HDZ) postao je predsjednik Gradskog vijeća.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/veliko-slavlje-u-korculi-andrija-fabris-nov...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-korcule-nakon-gradonacelnika-fabrisa...

Za boljitak zajednice

Valja naglasiti da su gradski vijećnici jednoglasno prihvatili svih 13 točaka dnevnog reda. Upravo takva složnost - oko najbitnijih prijedloga za boljitak zajednice - bila je želja gradonačelnika Fabrisa. Nakon što je pobijedio na prijevremenim gradonačelničkim izborima, Fabris je naglasio da će donošenje proračuna biti prvo čemu će se posvetiti nakon konstituiranja Gradskog vijeća. Obećano - ispunjeno! A uopće ne sumnjamo da će ovaj vrijedni gradonačelnik ispuniti i drugo obećanje - stvaranje boljih uvjeta života za sve Korčulane.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/fabris-stvorit-cu-bolje-uvjete-zivota-z...

Povlačenje sredstava iz EU fondova

Gradsko vijeće je, nadalje, usvojilo odluku o izradi izmjena Prostornog plana uređenja Grada Korčule i odluku o usklađenju Prostornog plana sa Zakonom o prostornom uređenju u svrhu određivanja neuređenih dijelova građevinskih područja. Prihvaćen je i pristup Grada Korčule Lokalnoj akcijskoj grupi „LAG 5“ koja se osniva radi promicanja zajedničkih interesa jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Cilj - ruralni razvoj, pripreme projekata i prijave za dobivanje sredstava iz EU fondova.