Prvi čovjek koprivničkog (gradskog) HDZ-a Ernest Forjan - koji uporno i dobronamjerno upozorava na sve „nepodopštine“ SDP-ove gradske vlasti - na nedavnoj je sjednici Gradskog vijeća opet bio glas savjesti. 

I dok je SDP-ova većina bez ikakvog osjećaja za odgovornost prihvatila skandalozni izvještaj o radu svoje gradonačelnice Vesne Želježnjak, oporbeni vijećnici, predvođeni Forjanom, nisu dopustili da se šutke prijeđe preko niza (koprivničkih) problema. 

SDP-ovsko skrivanje pod tepih

Uistinu fascinira lakoća, naime, s kojom je većina u Gradskom vijeću prešla preko činjenice da gradonačelnica u svom (prihvaćenom) izvještaju nijednom jedinom riječju nije spomenula da je protiv nje DORH podignuo optužnicu za prevaru i krivotvorenje službene isprave. Kao da je to posve nevažno!? Otud snažna, rezolutna Forjanova kritika: 

- Kada netko u budućnosti bude čitao izvještaj, ispast će da se ništa nije dogodilo, da je gradonačelnica „čista kao suza“! Iako je našem gradu svojim postupcima nanijela golemu šteta! Osim toga, Grad je propustio od županijske vlasti zatražiti proglašenje elementarne nepogode zbog prošlogodišnjih poplava!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sdp-ov-novi-pocetak-u-koprivnici-gradon...

Ugovori s medijima, uhljebljivanja…

Forjan je, nadalje, zatražio da mu se u pismenom obliku dostave svi ugovori koje su Grad i gradska poduzeća sklopili s medijskim kućama te na koje iznose:

- Zanima me koliko aktualna vlast novcem svih građana Koprivnice plaća medijski prostor i kome! Tražim, također, popis u kojim je sve kućama Grad u suvlasničkom odnosu i u kojim omjerima.  Ali i popis svih koji su u Gradu i gradskim poduzećima zaposleni u zadnje dvije godine - njihova imena, prezimena, datum zasnivanja radnog odnosa i radno mjesto.

PROPADNE SVE ČEGA SE HAJDAŠ DONČIĆ DOTAKNE!

Koprivnički HDZ je promptno reagirao (i) na izjavu ministra Siniše Hajdaša Dončića koji „ne smatra neuspjehom“ propast projekta izgradnje drugog kolosjeka pruge Dugo Selo-Križevci. A, poznato je svima, Hrvatska je zbog nesposobnosti Milanovićeve vlade „samo“ u ovom slučaju izgubila 180 milijuna eura iz EU fondova! Prenosimo dio iz Forjanova priopćenja:

Ovo je je još jedan u nizu primjera ministrova neznanja, nesposobnosti i nova pljuska isto tako nesposobnoj vladi. Svega čega se primi ovaj „sposobni“ ministar - to propada. Isti je natječaj propao i 2012. godine, a novac je preusmjeren za zračnu luku u Dubrovniku. Dok mi u Podravini nemamo ni poštenu cestu, opet će novac namijenjen za našu infrastrukturu iskoristiti negdje drugdje. Milanovićeva vlada je Koprivnici u zadnje tri godine uzela sve što je mogla te sve institucije preselila u Varaždin koji je odabrala za „centar moći“ sjeverozapadne Hrvatske. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-propalih-projekata-hajda...