Potpuno je jasno da problem zbrinjavanja bala nije i neće biti riješen za vrijeme Kukuriku koalicije. Riječ je o samo još jednom „igrokazu“ u režiji Habuša i Štromara, koji, zapravo, pokazuje vrhunac nesposobnosti gradske vlasti! - argumentirano je, među ostalim, istaknuo predsjednik Povjerenstva varaždinskog (gradskog) HDZ-a Damir Habijan u priopćenju u povodu prosvjeda varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša pred Ministarstvom zaštite okoliša u Zagrebu zbog problema sufinanciranja baliranog otpada. 

Konačni krah neuspješne koalicije

Habijan je naglasio da je upravo problem zbrinjavanja bala bio odlučujući čimbenik prilikom izbora aktualnoga gradonačelnika na prijevremenim izborima. Stoga će - pojasnio je - upravo ovo biti razlog prijevremenih izbora u Varaždinu.

- Postalo je jasno da vertikala vlasti „grad - županija - vlada“, a na koju se aktualna gradska vlast često pozivala proteklih četiri godine, ne samo da nikada nije zaživjela, već  sada doživljava svoj konačni krah. Razvidno je, također, da je nakon mnogobrojnih svađa i sukoba  svoj kraj doživjela i aktualna koalicija u Gradu Varaždinu. Uvjereni smo da je sada svakom dobronamjernom građaninu Varaždina postalo jasno kako je uz očitu nesposobnost, među vladajućima došlo i do potpunog raskola između HNS-a i SDP-a. O čemu pak dovoljno govori (i) zadnja sjednica Gradskog vijeća jer gradonačelnik (opet) nije mogao okupiti kvorum.

Kićenje tuđim perjem

Habijan je oštro kritizirao maćehinski odnos premijera (i vlade) na odlasku prema Gradu Baroka. Čak štoviše, pokazali su potpunu nebrigu za zdravlje građana. Varaždin im je potreban jedino za (samo)promidžbu, dok istinski problemi koji muče građane ostaju neriješeni. 

- Neodgovorno i maćehinsko ponašanje - te odnos Kukuriku koalicije prema Gradu Varaždinu, a na koju je HDZ Grada Varaždina u nekoliko navrata upozoravao - sada se, nažalost, očituje i u njihovoj potpunoj nebrizi za zdravlje Varaždinki i Varaždinaca. Žalosno je da se vlada na odlasku prema Gradu Varaždinu - kao sjedištu ovog dijela Hrvatske - odnosi na ovakav način. Potpuno je jasno da Grad Varaždin koriste samo kao kulisu za svoju promidžbu, odnosno, dolaze u Slobodnu zonu, potpisuju koalicijski sporazum, a osnivanju, djelovanju i razvoju te iste Slobodne zone nisu niti na koji način doprinijeli. No, nije to prvi, a, nažalost, sigurno niti posljednji put da se Milanović i društvo kite tuđim perjem!

Habijan je na kraju pozvao na rješavanje problema iskrenim dogovorom i voljom svih političkih stranaka. A ne ovako kako to radi Habuš - upotrebom u političke svrhe.