(AUDIO) Inspekcija Agencije za vodne putove donijela je odluku o privremenom zatvaranju osječke Luke Tranzit zbog toga što je korito rijeke Drave - na kojem se taloži pijesak - postalo preplitko za velike teretne brodove. 

SDP-ova logika

Zbog tragikomične SDP-ove vlade dospjeli smo tako u dvostruku tragičnu situaciju: jedno što pijesak uvozimo iz Srbije umjesto da ga sami eksploatiramo, drugo što se zbog zabrane eksploatacije toga istog pijeska na kraju zatvara Luka!?

Ministar Siniša Hajdaš Dončić zbog ovog bi slučaja trebao podnijeti ostavku! - poruka je to potpredsjednika HDZ-ova Odbora za promet, pomorstvo i veze te bivšeg direktora Luke Tranzit Ante Šimića, koji je u ime HDZ-a Grada Osijeka održao konferenciju za medije. Donosimo i ostale Šimićeve poruke:

Ministrov se nerad taloži kao pijesak

Zatvaranjem te međunarodne riječne luke učinjena je golema šteta slavonskom gospodarstvu, a i poslana je vrlo negativna slika u svijet. Skandalozna odluka izravna je posljedica nebrige Vlade RH, resornog Ministarstva te ostalih državnih institucija koje su na terenu trebale voditi računa da se ne zatrpa plovni put i akvatorij Luke. Agencija za vodne putove upravo je s tom zadaćom i osnovana. Mjerodavno ministarstvo, međutim, ne poduzima ništa!