Premoćna pobjeda u Slavonskom Brodu! Na izborima za vijeća mjesnih odbora, održanim 18. svibnja, HDZ je u koaliciji s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ) i HSP-om „Dr. Ante Starčević“  doslovce pomeo političke protivnike. 

Od 16 odbora - na koliko ih je podijeljen taj grad s gotovo 60.000 stanovnika - HDZ-ova je koalicijska lista ostvarila najbolji rezultat u čak 12! A dosad smo - temeljem rezultata izbora prije četiri godine - imali većinu u samo dva mjesna odbora! Pametnome dosta.

Više od svih ostalih skupa!

Ako pak gledamo ukupni broj vijećničkih mandata, stvari ovako stoje: HDZ-ova koalicija - 76; Lista (aktualnog gradonačelnika) Mirka Duspare - 37; SDP - 19; Savez za Hrvatsku - 3! Dakle, HDZ je s partnerima dobio više vijećnika od svih konkurentskih lista zajedno!!                           

A finalni će rezultat biti još i bolji s obzirom da je u Mjesnom odboru ''Josip Rimac'', u kojem HDZ tradicionalno pobjeđuje, glasovanje prekinuto u 18:15 zbog odluke stožera za obranu od poplava o evakuaciji stanovnika. 

Odgovornost spram svakog susjeda

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slavonskog Broda Josip Samardžić izjavio je da nema mjesta nikakvom trijumfalizmu. Vrijeme je za - rad: 

- HDZ je spreman preuzeti odgovornost za naš grad. Svaki naš vijećnik odgovoran je svojim susjedima i onima koji su mu dali povjerenje da u svome mjesnom odboru pokuša učiniti više za bolji život svih građana.

Dodajmo da je u nedjelju HDZ premoćno pobijedio na izborima za vijeća mjesnih odbora i u Našicama. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-57-hdssb-37-sdp-1