Taj je zakon nauštrb radnog čovjeka, posebno ona točkakoja govori o radu na određeno. U dosadašnjem je rješenju to bilo do trigodine, a ovo je sada neodređeno, to jest može se stalno produživati, što značijednu nestabilnost za čovjeka koji radi, jer on ne može dići kredit, niti bilošto planirati kao uposleni čovjek, rekao je Karamarko.

Na novinarski upit treba li Predsjedniku smanjitiovlasti Karamarko je kazao kako Predsjednik ima dovoljne ovlasti i one dovode uravnotežu ovlasti predsjednika i vlade, te dodaje kako s obzirom na to da sepredsjednik bira neposredno na izborima, predsjednik voljom glasača jest onošto je i ne bi bilo dobro da se to mijenja.

Upitan kako komentira podršku predsjednika IveJosipovića Zakonu o strateškim investicijama, Karamarko je kazao kako misli dato nije dobro, i da je taj zakon jako loš. Podsjetio je na nedavni okrugli stolna kojem se devet stručnjaka izrazilo negativno o tom zakonu, te ustvrdio kakotaj zakon otvara mogućnost još brže rasprodaje hrvatskih dobara.

Taj zakon otvara i prostor korupciji, a to je onoprotiv čega smo mi još 2008. godine započeli oštru borbu i sad nam to opetnetko vraća na mala vrata, smatra Karamarko.

 „Osim toga tuje i jedna segregacija po kojoj su investitori od strateške važnosti od 150milijuna kuna pa na više. A što ako netko ima 149 milijuna kuna, onda njegaprepuštamo šumi i labirintima birokracije“, kazao je.

Karamarko je odbacio primjedbe iz vladajuće Kukurikukoalicije da je i HDZ dok je bio na vlasti rasprodavao imovinu u svrhuodržavanja hladnog pogona države.

Ovi koji su prevarili narod s 21 točkom, trebali biargumentirati što je to HDZ rasprodao da bi održavao hladni pogon. Mi smo 2011.godine u dva kvartala imali rast BDP, a oni nemaju ništa, oni imaju totalnosilaznu putanju. Nemaju oni što pričati niti se više izvlačiti na ono što jeradila HDZ-ova vlada“, ustvrdio je Karamarko.

Najavio je kako će u srijedu biti odlučeno tko će bitiHDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, dodavši kako postojeprijedlozi da to bude Zlatko Ževrnja, sadašnji načelnik općine Dugopolje. Notkogod bude HDZ-ov kandidat za župana, Zlatko Ževrnja ili sadašnji župan AnteSanader, po Karamarkovoj ocjeni, bit će jači kandidat od umirovljenog svećenikaIvana Grubišića koji je svoju kandidaturu danas najavio, a SDP potvrdio da biga mogao podržati.

Na upit je li točno da će HDZ na predstojećim mjesnimizborima koalirati s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma tako što bi zazamjenika splitskog gradonačelnika kandidirao Juru Šundova, Karamarko je kazaokako je to pitanje u stilu „što bi bilo kad bi bilo“, te da će o neposrednimkoalicijama odlučiti splitski gradski odbor HDZ-a.

Ono što je nama prioritet su državotvorne, nacionalnestranke, dakle ne stranke Kukuriku koalicije, kazao Karamarko, koji je večerasu Omišu nazočio svečanosti obilježavanja 23. godišnjice osnutka HDZ-a u tomgradu.