Predsjednik Ž.O. HDZ-aŠibensko-kninske županije Ante Kulušić je otvarajući tiskovnu konferencijurekao: „Na žalost, u Hrvatskoj se ovih dana razmeću teškim izjavama, međutimizjava premijera Milanovića ponizila je i potresla cijelu Hrvatsku. Njegovaizjava kako Hrvatska nije Finska jer Finska nije imala građanski rat je teška inedopustiva jer je premijer drugim riječima rekao da je u Hrvatskoj biograđanski rat.

Ono što je on rekaosadržaj je srpske protutužbe za genocid i to je u jednu ruku revizijaDomovinskog rata i falsificiranje povijesti. I Vijeće Europe je prihvatiločinjenicu da je na Hrvatsku izvršena agresija, a on ovom svojom izjavom kaže dasmo mi imali građanski rat. Hrvatski sabor je (čak i za vrijeme Račana), donioDeklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj jasno piše da se u našoj zemlji vodioobrambeni rat protiv srpske agresije.

Oslobađajuće presudeHaaškog suda su također to potvrdile. Stoga je ovakva izjava premijera RHzaslužila oštru kritiku i jasnu poruku da to nećemo tolerirati zbog svih onihkoji su dali svoje živote za obranu Domovine. Na kraju se pitam može li netkotko izjavi da je u Hrvatskoj bio građanski rat voditi i biti na čelu HrvatskeVlade“- zaključio je Kulušić.

Goran Pauk, županŠibensko-kninske županije i predsjednik G.O. HDZ-a Grada Šibenika upitao jeministre Antu Kotromanovića i Predraga Matića da javno odgovore „protiv kojihsu se to građana oni borili u Hrvatskoj.

Riječi osudeMilanovićevoj izjavi uputio je skradinski gradonačelnik i dopredsjednik Ž.O.HDZ-a Nediljko Dujić koji je i sam hrvatski branitelj , te se zapitao zar imajoš netko u Hrvatskoj tko ne zna da je Hrvatska vodila obrambeni Domovinskirat.

Na ovoj tiskovnojkonferenciji riječi osude uputili su i predsjednik HVIDRE grada ŠibenikaMladenko Spahija, predsjednik Udruge veterana IV. Gardijske brigadeŠibensko-kninske županije Josip Bebek.

Potporu ovoj tiskovnojkonferenciji došla je dati i predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskihbranitelja Šibensko-kninske županije gospođa Božena Višnjić, te predstavnicibraniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata sa područja cijeleŠibensko-kninske županije.