„Domovina nam je ugrožena, pa ako HDZ kao jedinaozbiljna respektabilna politička stranka koja može voditi Hrvatsku ne dođe navlast, imat ćemo svakojaku Hrvatsku, samo ne onu koju smo htjeli, stvorili90-ih godina i za koju smo se borili. Naša Hrvatska je Hrvatska dr. FranjeTuđmana, naših branitelja i naše djece sutra u EU", kazao je Karamarko nastranačkom skupu u Makarskoj u povodu 23. obljetnice stranke.

Ocijenio je da u Hrvatskoj nije samo kreditni rejtingsmeće nago je tome slična i politika koju provodi aktualna vlast koja je dvaputa pobjeđivala na izborima i želi sve relativizirati.

Dovoljno je pogledati kako se kopa po kantama zasmeće, vrijeđaju naši osjećaji, guraju neke nove vrijednosti što su ihskupljali 45 godina predvođeni Titom, kako bi se utvrdilo kuda ide Hrvatska i ukoje vrijeme smo se vratili, rekao je.

Početkom devedesetih nazvali su nas strankom opasnihnamjera, danas kažu da smo zločinačka organizacija stoga što se ne mire sčinjenicom da je Hrvatska samostalna i obranjena država, koju smo uveli u NATOi završili pregovore s EU-om, dodao je Karamarko.

Kazao je kako je u HDZ-u bio jedan sramni proces nazvandetuđmanizacija, ali i ,istočni grijeh, stoga što su neki sramno naplaćivalisvoje domoljublje vlastitoj državi.

Za Tuđmana je Karamarko kazao da mu je djelo ravnodjelima jednog Churchilla, De Gaullea, Adenauera ili Havela. "Ne želimo danam pseudosocijalisti prodaju svoju ideološku maglu koju su 45 godina prodavalihrvatskom narodu. Nećemo u EU ulaziti s Titom, Račanom ili sličnima jer oninisu stvorili hrvatsku državu, u EU ulazimo s imenom i prezimenom koje suispisali dr. Tuđman i naši branitelji", poručio je Karamarko.