U Gradu Hvaru obilježena je 25. obljetnica osnutka HDZ-a te je ujedno održan i skup potpore našem kandidatu za gradonačelnika Jurici Miličiću i listi HDZ-a za Gradsko vijeće uoči prijevremenih lokalnih izbora, koji će se održati 8. ožujka. Uz predsjednika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije - ujedno i osobnog izaslanika predsjednika Karamarka - Antu Sanadera, dožupana Luku Brčića i mnogobrojne Hvarane, budućeg gradonačelnika Miličića i HDZ-ovu listu došao je poduprijeti i naš eurozastupnik, Hvaranin Andrej Plenković.

Prenosimo ključne poruke iz njihovih govora:

PLENKOVIĆ: Dragi Hvarani, izađite na izbore i dajte glas Jurici Miličiću

Prijevremeni izbori u 17 gradova i općina važni su za HDZ i koalicijske partnere zbog nastavka impresivnog slijeda pobjeda s europskih, lokalnih i predsjedničkih izbora, koji su pokazali da je velika većina hrvatskih birača razočarana Kukuriku koalicijom.

ZA bolji Hvar!

Došao sam ovdje - u svoj Hvar - poduprijeti našeg kandidata za gradonačelnika Juricu Miličića jer u svom programu stavlja u fokus ključne infrastrukturne projekte, razvijanje turističkih i kulturnih kapaciteta grada, zdravstveni i sportski sadržaj, politike za mlade i bolju prometnu povezanost. Listu HDZ-a za gradsko vijeće čine intelektualci, gospodarstvenici, ribari, poduzetnici, težaci, mladi - to su ljudi koji rade na dobrobit svojih obitelji, djece, grada i cijelog otoka! Dragi Hvarani, nemojte propustiti izaći na izbore sljedeću nedjelju. Predstojeći izbori prilika su da Hvar dobije stabilnu vlast za razvoj grada!

Povlačenje sredstava iz EU fondova

Koristan je prijedlog da grad osnuje ured za fondove EU pri kojem bi krug stručnjaka u suradnji sa županijskom razvojnom agencijom RERA-om i nadležnim ministarstvom mogli pripremati projekte i ostvariti financiranje iz europskih fondova. Pozitivne primjere razvoja i financiranja otoka u EU pokazuju brojne zemlje koje su znale iskoristiti svoju turističku ponudu i kvalitetnije prometno povezati otoke.

SANADER: Puna potpora budućem gradonačelniku Miličiću!

U ime predsjednika Tomislava Karamarka i svih članova HDZ-a u našoj županiji prenosim poruke potpore budućem gradonačelniku Jurici Miličiću za gradonačelnika! Ujedinimo se i pomozimo našem Miličiću, koji je svojim dosadašnjim radom dokazao da mu s punim povjerenjem možete dati svoj glas. On nudi sveobuhvatni program koji se odnosi na ključne projekte za grad, od komunalne infrastrukture, gospodarskog razvoja do socijalnih davanja.

BRČIĆ: Hvar će postati grad gospodarskog prosperiteta!

Program budućeg gradonačelnika Miličića je potpuno usklađen s planiranim djelovanjem županije. Zato sam uvjeren da će novo vodstvo grada uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije, župana Zlatka Ževrnje i buduće hrvatske Vlade učiniti Hvar mjestom gospodarskog prosperiteta i visokog standarda života!

MILIČIĆ: Program ZA razvoj grada!

Naš kapitalni infrastrukturni projekt je uređenje marine u Križnoj luci. Za njegovu realizaciju nužno je što hitnije donijeti prostorni plan Grada Hvara, koji aktualna vlast još nije donijela, a to je temeljni dokument za razvoj grada! Želimo rekonstrukciju luke Hvar i produženje obale, jer bez luke i nautičkog turizma nema razvoja našeg otoka. U suradnji sa županijom realizirat ćemo davnu želju naših otočana - izgradnja županijske ceste Dubovica-Sveta Nedjelja.

Dosta lažnih obećanja!

Uvest ću i jednu novost - primanje građana jednom tjedno bez prethodnih najava i skupove u Gradskoj Loggi jednom mjesečno, jer želimo saslušati građane kako bismo mogli riješiti njihove konkretne probleme. Nudimo i druge projekte - izgradnju kanalizacijskog sustava u Milni, uređenje cesta, novo nogometno igralište za mlade... Protekle vlasti na Hvaru nudile su pregršt obećanja. Našim ljudima je dosta lažnih obećanja - treba nam puno više rada za bolji Hvar!

Njegovanje turističke tradicije

Zalagat ću se za poboljšanje zdravstvene zaštite na otoku. Za to će biti potrebno- u dogovoru sa županijom i Vladom - osigurati dolazak specijalista iz županije na otok. Mladima ćemo povećati stipendije da ih zadržimo na otoku! Osnovat ću tri posebne službe grada - poseban ured za fondove Europske unije za sufinanciranje projekata, službu za komunalno redarstvo za uredniji grad i savjet za turizam sa stručnjacima da nastavimo razvijati turističku tradiciju Hvara koja postoji već 140 godina.

Irena Bibić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, naglasila je da Hvaru nedostaje turističkog sadržaja. 

- Sve kulturne i tradicijske resurse iskoristit ćemo za jačanje turističke ponude da Hvar postane atraktivni turistički proizvod. Kontinuirano će pružati potporu iznajmljivačima, malim hotelijerima, ugostiteljima, poljoprivrednicima i obrtnicima - oni su presudni za jačanje turističkih kapaciteta Hvara!