"Mi smo stranka svjesna svojih grešaka na kojimasmo naučili da iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom", poručio jeKaramarko u prepunoj dvorani Kulturnog centra Peščenica.

Imali smo svoj križni put od osnivanja države iorganiziranja obrane, no i ružnih trenutaka, rekao je Karamarko dodajući kakoje na žalost bilo i kriminala.
"Sjetimo se pretvorbe, ortaka, Fimi medije. Neki od naših ljudi dobro sunaplatili svoje domoljublje", kazao je predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko te je istaknuo kako je to, međutim, sada iza njih.

Pozivajući na jedinstvo stranke uoči predstojećihlokalnih izbora i na ideje prvog predsjednika HDZ-a i hrvatske države dr.Franje Tuđmana, Karamarko je rekao kako je najmračnije u zadnjih deset godinaHDZ-a bio sramni proces detuđmanizacije.

Detuđmanizacija znači dekroatizirati HDZ i hrvatskodruštvo, rekao je čelnik HDZ-a Karamarko te poručio da je Tuđman sidro našepovijesti za koje možemo čvrsto zakačiti naš brod i naše nacionalne osjećaje.

Karamarko se na obilježavanju 23. obljetnice područneorganizacije Peščenica - Žitnjak, čiji je on utemeljitelj, posebno prisjetioonih koji su na ratištima ostavili svoje živote za Hrvatsku.

Obraćajući se nazočnima na proslavi peščeničkogaogranka, predsjednik zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić jeporučio kako će izbori pokazati da ovo nije ni crvena niti Bandićeva, negoHDZ-ova Peščenica.

Vladajuću je koaliciju optužio za čistke po političkojpodobnosti i da ne izvršava obećanja koja je dala.

Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnikuMargareta Mađarić rekla je kako zna što tišti građane Zagreba i Peščenice da ćeznati riješiti problem nezaposlenih u gradu.

Znat ću odgovoriti na pitanje kako riješiti problem 50tisuća nezaposlenih u gradu Zagrebu, poručila je Mađarić obećavši kako ćepromijeniti stanje u Zagrebačkom holdingu koji zbog, kako je ustvrdila, lošegSDP-ovog kadroviranja gomila sve veće gubitke.