Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković sudjelovao je jučer na proslavi 27. obljetnice HDZ-a Grada Makarske i Makarskog primorja koja je održana u prepunoj dvorani Hotela Meteor. U njegovoj pratnji bili su splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja te trojica ministara - Milan Kujundžić, Lovro Kuščević i general Damir Krstičević.

Svi Vladini uspjesi

U svom govoru, kojim je završen ovaj veliki skup, Plenković je podsjetio na sve što je njegova Vlada postigla od početka mandata te posebno naglasio da žele razvijati iskreno partnerstvo s jedinicama područne i lokalne samouprave u cilju ravnomjernog razvoja Lijepe Naše.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-partnerstvo-sa-zupanijama-gradovima-i-opcinama-na-dobrobit-gradana-u-svim

Ulaganja u obrazovanje

Naglasak je stavio i na reformu obrazovnog sustava koji mora nuditi široka znanja, ali i razvijati svijest o povijesti, kulturi, tradiciji.

- Jedino zemlja koja ulaže u obrazovanje može se nositi sa zahtjevima globalizacije!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/stem-revolucija-u-skolama-vlada-pokrila-pdv-za-nabavku-bbc-microbit-ova

Kao veliki potencijal turističkog razvoja Makarske vidi sportski turizam, a u svojoj čestitki makarskom HDZ-u predsjednik Plenković zaželio je pobjedu na lokalnim izborima. Posebno je pohvalio rad saborske zastupnice Dragice Roščić i Tomislava Lendića, glasnogovornika u Ministarstvu vanjskih poslova.

Program iz potreba i želja birača

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Makarske i kandidat za gradonačelnika Jure Brkan - pozdravljajući visoke goste - podsjetio je na važnost 17. veljače 1990. godine, dana kada je u makarskom kraju osnovana naša stranka, koja danas broji više od 700 članova.

- HDZ je najjača politička organizacija u Makarskoj. Potvrđuju to rezultati i predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Angažiran stranački rad naši su članovi prepoznali i nagradili. Naš predizborni program rezultat je timskog rada, a naši projekti nastali su na temelju potreba i želja birača. Navedimo samo neke: izgradnja kanalizacije u Velikom Brdu, sportski centar Platno, dogradnja OŠ Stjepana Ivičevića, bolja zdravstvena skrb... Zajedno, idemo po pobjedu!

Dnevna bolnica u Zagvozdu

Ministar zdravstva (i član Središnjeg odbora HDZ-a) prof. dr. sc. Milan Kujundžić najavio je pak izgradnju dnevne bolnice u Zagvozdu, a Vlada će taj hvalevrijedni projekt aplicirati na EU fondove.

Novom bolnicom bitno bi se poboljšale zdravstvene usluge za stanovnike Makarske, Imotskog, Vrgorca, Metkovića i Ploča jer je to jedino područje u Hrvatskoj u kojem je udaljenost dviju bolnica veća od 220 kilometara. A ondje živi 93.000 stanovnika, pri čemu se od svibnja do rujna zbog gostiju taj broj i udvostruči.

Photo: Makarsko primorje

VIJENCI I SVIJEĆE ZA HRVATSKE BRANITELJE I DR. TUĐMANA

Obilježavanje 27. obljetnice svog osnutka predstavnici makarskog HDZ-a započeli su jučer odavanjem počasti preminulim članovima naše stranke polaganjem vijenca na Središnjem križu na Gradskom groblju. Potom su minutom šutnje i polaganjem cvijeća na Spomeniku Hrvatskom branitelju odali počast poginulim herojima i domoljubima.

Počast su odali i utemeljitelju HDZ-a i suvremene hrvatske države dr. Franji Tuđmanu.

- Dr. Tuđman je bio vizionar koji nam je omogućio da obranimo Hrvatsku i živimo u slobodnoj i demokratskoj državi - naglasio je Jure Brkan.