Voditelj tribine Ante Peroš, potpredsjednik ŽO MHDZ-a SDŽ, naglasioje važnost  edukacije svih poduzetnikakoji su registrirani na području Grada Solina kao i poticanje novihpoduzetničkih generacija, koje imaju za cilj dalnji razvoj Grada Solina,također istaknuta je spremnost vodstva Solinskog G.O. HDZ-a i GradonačelnikaGrada Solina Blaženka Bobana za uvođenjem PROGRAMA POTICANJA MALOG I SREDNJEGPODUZETNIŠTVA; PROGRAMA POTICANJA TURIZMA U GRADU SOLINU  kao i osnivanje poduzetničkog inkubatora zapoduzetnike-početnike. 

Tribinu su svojimizlaganjem uveličali eminentni predavači iz područja poduzetništva Tomislav Kovačević potpredsjednik odbora zapoduzetništvo obrt i rad HDZ-a, Damir Ostović Croesus Capital Partner , IvanUdovičić pročelnik gospodarstva splitsko-dalmatinske Županije,te  gradonačelnik Blaženko Boban.

Na  predavanju dopredsjednika odbora za poduzetništvo i rad HDZ-a,  Tomislava Kovačevića istaknuti su  svjetski trendovi razvoja malog i srednjegpoduzetništva te je posebno istaknuto da vremena u kojem sada živimo javlja se potreba za novim djelatnostima kaoprodukt napretka tehnologija rada i života u cjelini.

DopredsjednikMHDZ SDŽ Ante Peroš, ukazao je na problem porezne represije poduzetnika koju provodi aktualna Vlada RH, uvođenjem parcijalnog redana uštrb generalnog nereda, nerada  štose na poduzetništvo u cijelini reflektira negativnim trendovima. Istaknt je iproblem  samog početka malogpoduzetništva s bankarskog aspekta iz razloga što poduzetnik početnik koji posjeduje“start-up“ ideju nailazi napoteškoće u podršci i realizaciji te ideje, te se suočava s činjenicom da toj ideji nitko ˝ne vjeruje˝ pa samim timima problem s financiranjem svojih projekata. Prezentacija je ishodila ipredstavljanju svih programa koje će Grad Solin uvrstiti u proračun GradaSolina za 2013. godinu.

DamirOstovic /CCP /  predavanje jezapočeo   operativnim prikazom karikaturereferendumskog pitanja tko je za investicije, a tko protiv  te prezentirao način donešenja odluka u aktualnoj Vladi kad su upitanju  (ne)odobravanje  investicija. Izlaganjem  dao je jasne naputkešto je  potrebno napraviti da bi se otklonileprepreke,  također je ukazao na važnostzakonskog sankcioniranja sprečavanja investicija i koraka u stvaranju poticajnepoduzetničke klime, pohvalivši vodstvo Grada Solina kao dobar primjer ulokalnoj samoupravi.

PročelnikIvan Udovičić na odražanoj tribini prezentirao je sve što SDŽ daje na raspolaganju poduzetnicima, odsubvencioniranja financiranja kamata na kredite, pogodnostima  u poduzetničkim zonama. Istaknuo jeotvorenost  Županije prema novim idejamakoji su u svrhu poticanja poduzetništva.

GradonačelnikBlaženko Boban obratio se i izvjestio  nazočne kako je GradSolin u završnoj fazi pripreme Projekta potpora za poticanje malog i srednjegpoduzetništva, turizma i osnivanje poduzetničkog inkubatora u Gradu Solina.

Projektpotpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, turizma i osnivanjepoduzetničkog inkubatora u Gradu Solina manifestirati će se kroz javne natječaje raspisane od strane GradaSolina. Na natječaj  će se moći prijavitisvi poduzetnici koji će ispunjavati uvjete iz natječaja raspisane od straneGrada Solina.