Hrvatsko zagorje. HDZ-ov eurozastupnik Andrej Plenković nedavno je pohodio Tuhelj, gdje će građani zbog taštine i osobnih interesa pojedinaca u općinskom vijeću 23. ožujka morati ponovno na birališta. Za njega nema dvojbe - dosadašnji općinski načelnik (i HDZ-ov kandidat na prijevremenim izborima) Milivoj Škvorc i njegov tim zaslužuju novi mandat!

Voda, ceste, biciklističke staze…

Na radnom sastanku s našim vijećnicima i koalicijskim partnerima iz HSS-a, ZDS-a (Zagorska demokratska stranka) i HSLS-a - a koji je vodio predsjednik krapinsko-zagorskoga županijskog HDZ-a Žarko Tušek - okupljenima se uvodno obratio sami Škvorc:

- Siguran sam da će mještani Tuhlja prepoznati rezultate našega dugogodišnjeg rada i da neće podleći podvalama pojedinaca u vijeću koji su im isprovociravši izbore nanijeli i trošak i stres. A HDZ-ovi su rezultati itekako opipljivi: doveli smo vodu do svakog kućanstva, što se prije 16 godina činilo nezamislivim; među rijetkim smo općinama u Zagorju koja ne bilježe pad broja stanovnika; asfaltirali smo sve ceste; obnavljamo kanalizacijski sustav i biciklističke staze; pripremamo i niz drugih projekata koje ćemo, uz stručnu pomoć HDZ-ovih eurozastupnika, financirati iz EU fondova...

Drobljenje desnoga biračkog tijela

Nakon kandidata Škvorca, govorio je prvi HDZ-ov čovjek u Zagorju. Tušek je bio kratak, ali jasan:

- Svi koji izađu u nedjelju na birališta u Tuhlju moraju znati da je glas za bilo kojeg kandidata osim Škvorca glas za SDP! 

Sastanak je svojim obraćanjem zaključio Plenković:

- Napredak Tuhlja za vrijeme mandata HDZ-a vidljiv je u svakom području, a posebno su prepoznatljivi napori u pokretanju projekata financiranih iz EU fondova, kao i projekata prekogranične suradnje. Dugogodišnja tradicija, bogata povijest, očuvani okoliš, lječilišni turizam s nadaleko poznatim termama, dobri temelji za poljoprivredu… sve to krasi ovu općinu. Jedino HDZ-ova vlast može održati Tuhelj razvijenim kakav je danas!

Osim što je izrazio punu podršku Milivoju Škvorcu i koalicijskoj listi HDZ-HSS-ZDS-HSLS, Plenković se osvrnuo i na nadolazeće europske izbore:

Kompetentnija HDZ-ova lista

- I sami je premijer Milanović svjestan da će njegov poraz 25. svibnja značiti uvod u politički kraj SDP-ove koalicije. Bit će joj to treći poraz u samo godinu dana, nakon poraza na europskim i lokalnim izborima 2013. godine. Prema broju zastupničkih inicijativa, izvješća, govora, pitanja Europskoj komisiji… HDZ-ov klub zastupnika u Europskom parlamentu definitivno je bio aktivniji i efikasniji od SDP-ova. Stalno obilazimo teren, osluškujemo probleme građana, pomažemo im u pripremi EU projekata, približavamo mogućnosti koje Unija nudi... Uvjeren sam da će građani 25. svibnja ponovno prepoznati da je HDZ-ova koalicijska lista kvalitetnija i kompetentnija predstavljati njihove interese, ovaj put punih 5 godina - koliko mandat traje. 

Nakon sastanka i izjava za medije, trojac Plenković-Tušek-Škvorc, skupa s HDZ-ovim vijećnicima i koalicijskim partnerima, posjetio je župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, a potom i obiteljsko gospodarstvo Turčin Zlatko. Za kraj je obišao i ponos ovoga predivnog kraja - Terme Tuhelj.