Na konferenciji za novinare govorio je predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Osijeka gospodin Damir Kramarić i predsjednik Stranke umirovljenika grada Osijeka gospodin Dragutin Medvidović.

Dragutin Medvidović zahvalio se gradonačelniku i upravi Vodovoda koji su poslušali apel za smanjenje cijene vode u gradu Osijeku. Nada se kako je ovo samo prvi korak u snižavanju cijene komunalnih usluga na dobrobit svih građana, kazao je Medvidović.

Gospodin Kramarić govorio je o bivšoj upravi Vodovoda. Kazao je kako je u 4. i 5. mjesecu bivša uprava Vodovoda na najam kombi vozila potrošila preko 50.000,00 kuna, a imaju vozni park od preko 30 kombi vozila. Isto tako novac se nepotrebno troši i na preko 300 korisnika mobilnih telefona što stvara troškove od preko 30.000,00 kuna mjesečno.

Uprava Vodovoda maksimalno mora izaći u susret građanima, a ne kako je do sada bila praksa, da uvodi paušal od 25 kuna te nakon toga ostvari 18 milijuna kuna izvanrednih prihoda. Na ovakvim primjerima jasno je kako prostora za smanjenje cijene vode ima i dalje, nakon do sada sniženih 10 %, na čemu će Hrvatska demokratska zajednica i dalje inzistirati, na dobrobit građana, kazao je Kramarić.

Kramarić je na kraju kazao kako zahvaljuje gradonačelniku Vrkiću koji je prepoznao ovu inicijativu Hrvatske demokratske zajednice o snižavanju cijene vode, a koju je također podržalo preko 10 000 građana grada Osijeka.