Na tu temu govorili su kandidatiHrvatske demokratske zajednice  na predstojećimlokalnim izborima: za načelnika općine Draž Stipan Šašlin, za gradonačelnikaOsijeka dr. Dražen Vidović i Donjeg Miholjca Stjepan Viduka, za županaOsječko-baranjske županije Goran Ivanović te predsjednik Županijskog odboraHDZ-a Osječko-baranjske županije dr. Davorin Bubalović i predsjednik Gradskogodbora HDZ-a grada Osijeka Damir Kramarić.

Predsjednik Gradskog odbora Hrvatskedemokratske zajednice grada Osijeka, Damir Kramarić, prozvao je gradonačelnikaKrešimira Bubala zbog nedolaska na svečanost dodjele ekumenske poveljePredsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću čime je gradonačelnik jošjedanput pokazao da ne poštuje demokratski izabrane predstavnike naroda. Pritome je naveo da na listi HDSSB-a za izbore za Europski parlament na prvom idrugom mjestu vrlo vjerojatno možemo očekivati čovjeka pravomoćno optuženog zapokušaj davanja mita te bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Osijeka, koji jesmijenjen zbog zapošljavanja članova rodbine u gradskim tvrtkama bez javnognatječaja.

Kandidat Hrvatske demokratske zajedniceza gradonačelnika Osijeka, dr. Dražen Vidović, istaknuo je da u Osijeku većdugo znanje, sposobnost i kreativnost nisu uvjet pri zapošljavanju već jejedino bitna članska iskaznica.

Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin uputioje na problem zapošljavanja ljudi iz drugih gradova i općina, bez obzira napostojeći kadar. Tako je u Duboševici zaposlena učiteljica iz Virovitice bezobzira na to  što u Duboševici većpostoji nezaposleni učiteljski kadar.

Kandidat Hrvatske demokratske zajedniceza župana Osječko-baranjske zajednice , Goran Ivanović, podsjetio je daaktualna vlast radi samo za sebe i svoje, a tome u prilog ide i činjenica da uškolski odbor u osnovnoj školi u Ladimirevcima, nije izabran niti jedan član izLadimirevaca od ukupno tri  koliko ihpredlaže Osječko-baranjska županija. Naglasio je da je rezultat takvogakadroviranja 38 000 nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji i da je krajnjevrijeme za promjene političkog okvira Osječko-baranjske županije.