U programu obilježavanja Dana narcisa u središtu Zagreba, koji se ove godine održao pod sloganom „Budi narcisa - pregledavaj dojke“, sudjelovao je i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru i naš kandidat za zagrebačkog gradonačelnika prof. dr. sc. Drago Prgomet.

Žene, mladi i umirovljenici, dramski umjetnici, članovi i simpatizeri, studenti i sveučilišni profesori, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u ZG Gradskoj skupštini Mario Župan, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner…  mnogi su se danas pridružili našem doktoru Dragi u znak podrške njegovoj kandidaturi.

HDZ ima sjajnog kandidata!

U toj rijeci ljudi, među mnogobrojnim  Prgometovim podupirateljima, bio je i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane general Damir Krstičević. Izjava kratka, jasna, pobjednička:

- Drago je kandidat HDZ-a, ima moju apsolutnu potporu. Hrvatski je branitelj, dragovoljac, brigadir HV-a, moj suborac pod vrhovnim zapovjedništvom dr. Franje Tuđmana. Kada je Domovini bilo najteže, priključio se, kao liječnik pod neprijateljskom vatrom spašavao ljudske živote... Ostvario je, kasnije, i sveučilišnu karijeru, dugo vremena je ravnatelj klinike. HDZ ima sjajnog kandidata koji nudi ono što je najbolje za Zagrepčanke i Zagrepčane. Ostvarit ćemo odličan rezultat!

PRGOMET: Cijeli život pomažem ljudima - to ću činiti i kao gradonačelnik!

Naš doktor Drago - u društvu generala Krstičevića i Andrije Mikulića - odgovarao je na pitanja mnogobrojnih novinara. Izdvajamo dvije njegove poruke:

O BRIZI ZA LJUDE & PROGRAMU

U temelju mog programa je briga za ljude. Od dječje, vrtićke dobi, do umirovljeničke dobi. Dakle, od adekvatnih dječjih vrtića, škola, studentski standard, palijativna skrb, umirovljenički domovi... Najvrednije što jedan grad ima - to su ljudi! Ulice je lako napraviti, ali ako vam ljudi odu jer nemaju dovoljan standard života, ili ako grad ne osjete kao svoj jer imaju lošu upravu, onda niste ništa napravili. Cijeli život, kao liječnik u civilstvu ili Domovinskom ratu, pomažem ljudima - to ću činiti i kao gradonačelnik!

O POBJEDI & ŠIRINI HDZ-a

Previše sam iskusan da bih ušao u borbu u kojoj ne mogu pobijediti! U Zagrebu nas očekuje pobjeda - i za listu i za mjesto gradonačelnika! HDZ je velika, najveća stranka, široka stranka, u kojoj - naravno - članovi imaju i različita mišljenja. HDZ je takav od svojih početaka - mi smo stranka koja okuplja, a ne razdvaja. Jedan HDZ - jedan kandidat! I gospodin Hasanbegović bio je vrlo jasan kada je rekao da je samo jedan kandidat Hrvatske demokratske zajednice. O protukandidatima pak ne razmišljam, nego o onome što ću predstaviti građanima Grada Zagreba i kako ću im pomoći nakon što postanem gradonačelnik.