Na taj način želimo pomoći građanima, koji sei ovako bore s rješavanjem tekućih troškova, da im u ovim teškim i kriznimvremena olakšamo izdatke istaknuo je Ivanetić. Legalizacija za 1 kunu uvelikeće pomoći i brojnim poljoprivrednicima s našeg područja koji za legalizacijusvojih objekata ponegdje moraju izdvojiti i po stotinu tisuću kuna, konstatiraoje i dogradonačelnički kandidat i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komoreMato Brlošić, naglasivši da je to preduvjet kako bi mogli apliciratina sredstva fondova EU. 

Gradu Đakovu ovo smanjenje komunalnogdoprinosa na 1 kunu neće naštetiti jer na prihodovnoj strani proračuna tajnovac nije planiran, budući da se obračunpotraživanja kom.doprinosa nije moglo knjižiti jer se radi oobjektima bespravno izgrađenih bez potrebne papirologije, zato me i čudi štoaktualni gradonačelnik i prije nije primijenio ovu mjeru, tvrdi Ivanetić.

Uspješan model smanjenja komunalnog doprinosana 1 kunu uvela je i Općina Đakovačka Satnica što je potvrdio isam načelnik Ivica Soldat, koji je podržao ovaj projekt kao i dosadašnje točkeprograma „ZA 5“.

Gradski vijećnik Goran Soldo istaknuo je kakoće ispred oporbenih vijećnika predati zahtjev zasazivanjem izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća u kojojće zatražiti hitno sniženje cijena komunalnog doprinosa na 1 kunu pokubnom metru, kako bi omogućili građanima da legaliziraju svoje objekte uzšto niže troškove. Nadam se da će ovaj prijedlog podržati sve političke opcijeu gradu Đakovu jer svi ti građani redovito dobivaju uplatnice i većplaćaju sve komunalne usluge gradu, istaknuo je Soldo.