U Mariji Bistrici (Krapinsko-zagorska županija) nastavljen je niz mini klauzura za III. Izbornu jedinicu - na kojoj su okupili dužnosnici i članovi stranke iz Marije Bistrice, Konjščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Oroslavja, Stubičkih Toplica i Hrašćine. Ovom mini klauzurom, naime, zaključen je obilazak županije u razdoblju od tjedan dana. Valja naglasiti da je na mini klauzurama bilo prisutno više od tisuću članova HDZ-a.

Rad donosi rezultate

Radni dio klauzure vodili su voditelj izbornog stožera III. izborne jedinice Zdravko Tušek i  voditelj županijskog izbornog stožera Miljenko Šoštarić. Aktualno stanje u svojim mjestima okupljenima su prezentirali pak predstavnici prisutnih stranačkih organizacija za čije se područje odnosila ova mini klauzura. U razgovoru s voditeljima izbornih stožera zaključeno je da je HDZ trenutno najjača politička opcija na ovim prostorima, ali da je potreban još veći rad u budućnosti.

Potreban je zaokret

Koordinator za III. izbornu jedinicu (i predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a) Žarko Tušek zaključio je mini klauzuru govorom u kojem se osvrnuo na aktualnu društvenu i političku situaciju kako u županiji, tako i u državi. Izdvojio je da su potrebne promjene i da će nakon parlamentarnih izbora HDZ zaustaviti negativne trendove izazvane nesposobnošću aktualne vlasti.

Nakon Krapinsko-zagorske županije, aktivnosti izbornog stožera III. izborne jedinice nastavljaju se održavanjem mini klauzura na području Međimurske i Varaždinske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-na-putu-pobjede-i-preuzimanja-odgov...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zabok-ocuvati-temeljne-vrijednosti-na-k...