I u Gradu Pagu građani će u nedjelju izaći na (prijevremene) izbore. Bivši gradonačelnik Željko Maržić kojeg podržava SDP vodio je grad bez gospodarske strategije - stoga je (i) iz ovog grada mnogo mladih i obrazovanih odselilo. Budućnost Grada Paga vidimo u izlasku iz gospodarske depresije te odlučnom uklanjanju prepreka poduzetništvu i ulaganjima - istaknuo je HDZ-ov kandidat Tino Herenda. 

ZA bolji Pag

Naglasio je da bivša vlast nije imala viziju razvoja te su prijevremeni izbori iznimno bitni za stanovnike ne samo Grada Paga, već i cijelog otoka.

- Nadam se da će građani Paga prepoznati naš program te da će na nedjeljnim izborima izabrati novu, bolju i sposobniju vlast. Grad bez gospodarske strategije osuđen je na (daljnje) stagniranje i iseljavanje mladih.

Niz konkretnih projekata

Nismo osuđeni da budemo grad slučaj! Imamo previše potencijala da bismo bili na samome rubu svih razvojnih investicija i događanja - dodao je budući gradonačelnik, te nastavio:

- Naš gospodarski program poseban naglasak stavlja na prostorno-plansku dokumentaciju, poticanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta, izgradnja vrtića, doma za stare i nemoćne, zaštitu prirodno-kulturne baštine i drugih razvojnih projekata za boljitak građana. Naš je program alternativa depresiji i krizi.

Povoljna klima za investitore

Herenda je zaključio da je jedan od glavnih ciljeva stvaranje poslovne klime u kojoj će privatni investitori prepoznati mogućnost za uspješno poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta.

- Još smo na početku mandata bivše vlasti - u lipnju 2013. - rekli da ćemo poduprijeti dobre projekte. No, oni koji su tada došli na čelo grada pokazali su se nesposobnim.