Ovajtjedan smo mogli čuti najave gradske vlasti o mogućem izmještanju ACI-jevemarine s Rive i građenju mola za mega jahte. Takve najave nisu ništa drugo negonastavak politike "bajkovitih virtualnih studija" koja se već duževrijeme smišljeno vodi u ovom gradu, rečeno je.

Prvosmo imali najavu izgradnje Rive, pa je proveden natječaj za idejni projekt iste,da bi se zatim naveliko govorilo o zatvaranju Rive za promet od čega seodustalo. Potom s o Rivi pričalo o 10-to godišnjem projektu koji će sefinancirati iz fondova EU. Sada Gradu ni idejni projekt Rive nije dobar, iakosu ga do nedavno hvalili, već se sad priča o molovima za mega jahte, prisjetilisu se čelnici G.O. HDZ-a Pule.

Takavpristup vladajućih ne iznenađuje s obzirom na to da se njihova političkaaktivnost  ne sastoji u konkretnomdjelovanju na realizaciji otvorenih pitanja, pa tako i na pitanju izgradnjepulske Rive, već na tome da građanima ovog grada predstavljaju projekte u vidumaštovitih kompjuterskih animacija. To je ništa drugo nego bacanje prašine uoči građanima.

Nažalost,moramo reći da bi nam uistinu bilo žao da se ne realizira idejno urbanističkiprojekt pulski Rive koji je uistinu prekrasan. U Gradu u kojem je konkurencijameđu  izvanredno nacrtanim anerealiziranim projektima  velika, idejniprojekt Rive je zaista najljepše nacrtan. Međutim, poznavajući princip radavladajućih u ovom Gradu  bojim se da ćemonjegovu realizaciju dugo čekati, zaključeno je.