Uponedjeljak 11. ožujka započeli su sastanci po temeljnim ograncima HDZ-a gradaVirovitice kojima će nazočiti i svi članovi predsjedništva Gradskog odboraHDZ-a Virovitica na čelu s predsjednikom i kandidatom za budućeg gradonačelnikagrada Virovitice Ivicom Kirinom.

Naprva dva sastanka koja su održana u Čemernici i Taborištu brojnim članovimaprezentirani su realizirani projekti u prethodnom razdoblju od 2003. godine dodanas odnosno od kada je HDZ na vlasti u gradu Virovitici.

Predsjedniki aktualni gradonačelnik Ivica Kirin podsjetio se je te davne 2003. godine kadaje većina virovitičkih tvrtki bila u stečaju, a sama institucija Grada igradske tvrtke Flora i Plin u ogromnim problemima pošto nije bilo novaca nitiza plaće.

Izmeđuostalog poručio je članovima da jednu stvar ipak čovjek dobro nauči u životu ito da slika govori više od tisuću riječi, a u politici  da se ostvareni rezultati rada prepoznajuviše od milijun izgovorenih obećanja i fraza i to je zapravo ono glavno što namdaje pravi legitimitet u našem gradu da idemo dalje i da budemo još bolji i daponosno možemo svakoga pogledati u oči.

Nakraju je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da grad trenutno ima 45potpisanih ugovora s poduzetnicima koji žele graditi hale i otvarati nova radnamjesta u virovitičkim poduzetničkim zonama što nas razlikuje od ostalih gradovau Hrvatskoj kao i činjenicom da sve više osjeti zavist, ali i divljenje čelnikadrugih gradova u Hrvatskoj jer smo ekipa koja ima zajedništvo ali i snagupokretanja razvoja  ne samo Viroviticenego i naše Hrvatske.