Pozvalisu premijera Milanovića na ostavku, ocjenjujući njegovu izjavu i priču oDomovinskom ratu skandaloznima. Tom su prigodom pozvali udruge proistekle izDomovinskoga rata s područja Požege i Požeško-slavonske županije da se takođeročituju, odnosno da reagiraju na premijerovu izjavu i da se ograde od nje.

Priopćenjeprenosimo u cijelosti:

"Povjerenstvo za  hrvatske branitelje HDZ-aGradskog odbora grada Požege i Županijskog odbora HDZ-a Požeško- slavonskežupanije oštro osuđuje neprimjerenu i skandaloznu izjavu premijera ZoranaMilanovića izrečenu na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a da se uHrvatskoj vodio  građanski rat. To je teška uvreda na samo za hrvatskebranitelje, nego za sve domoljube, Hrvate i građane Republike Hrvatske kojivole i cijene svoju državu.

Zar premijeruMilanoviću ništa ne znači preko 15 000 poginulih i nekoliko desetaka tisućaranjenih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja čijom je krvlju natopljenanaša domovina. Zar premijeru Milanoviću ništa ne znače majke, udovice i djecapoginulih branitelja da na taj način omalovažava njihovu žrtvu. Zar je mogućeda on, koji se ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da jeu Hrvatskoj na djelu bio teški i krvavi osvajački i agresorski rat s ciljemuništenja svega što je hrvatsko.

I na kraju zar njemuništa ne znače oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču i tužbaRepublike Hrvatske za  genocid protiv Srbije iz srpnja 1999. godine.

Mi, hrvatskibranitelji, zbog ove skandalozne izjave premijera Milanovića tražimo izahtijevamo njegovu neopozivu ostavku na mjesto premijera. Smatramo da čovjekkoji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nijezaslužio da bude načelu hrvatske vlade."