„Zadnje izjave premijera Milanovića o tome da jeu Hrvatskoj vođen građanski rat, prije svega su me uvrijedile kao hrvatskogabranitelja, bojnika Hrvatske vojske koji je zajedno sa svojim suborcima branioi obranio našu domovinu u Domovinskom, oslobodilačkom ratu" rekao je IvoŽinić.

Žinić je dodao kako su braniteljiSisačko-moslavačke županije teško primili ovakve izjave jer riječ je o županijikoja je podnijela ogromne ljudske i materijalne žrtve. Osudio je i izjavepremjera Milanovića kako su građani „desnih" političkih uvjerenja, međukojima je i mnogo hrvatskih branitelja, crnokošuljaši i homofobi.

Premijerove izjave su osudili i Ivica Vulić teMarijan Smernić. Ivo Žinić zahvalio se svojim suborcima i hrvatskimbraniteljima na ovoj podršci. Na kraju se osvrnuo i na jučerašnji aktualni satna Županijskoj skupštini nazvavši ga sumrakom demokracije.
Naime, istaknuo je kako je evidentno da isti tajSDP, koji ljude etiketira kao crnokošuljaše, ne provodi demokraciju jer napostavljena se vijećnička pitanja prijeti tužbama, ne daje se odgovor napostavljena pitanja te se nasilno prekida aktualni sat u strahu od novihpitanja.