Članovi Odbora za branitelje HDZ-aVirovitičko-podravske županije, najoštrije su osudili izjavu Zorana Milanovićao građanskom ratu. Kao sudionici Domovinskog rata najoštrije osuđujemo takvuizjavu premijera Milanovića te mu ovim putem poručujemo neka prvo pita svojeministre obrane Antu Kotromanovića i branitelja Predraga Matića, je li se kodnas vodio građanski rat, tj. kakav se to rat u Hrvatskoj vodio.

Zahvaljujući upravo hrvatskimbraniteljima i mnogobrojnim žrtvama stvorena je neovisna Hrvatska, priznata usvojim granicama i kao takva uskoro ulazi u EU- naglasio je Zvonko Kožnjak,predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a Virovitičko-podravske županije. Braniteljisu u poručili da Hrvatska nije bila u građanskom ratu, već da je na nju  izvršena agresija, kako na državu Hrvatskutako i na građane koji žive u njoj.

"U ime brojnih nezaštićenihgrađana, branitelji i dragovoljci Domovinskog rata su bili primorani krenuti uobranu i zahvaljujući njima danas imamo Hrvatsku koju priznaje cijeli svijet.Odbor branitelja Virovitičko-podravske županije oštro osuđuje premijeroveizjave, jer oni koji vole RH čak i pod cijenu života, moraju biti spremni statiiza svojih riječi i izjava.

Konferenciji za novinare, uzpredsjednika Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije, ZvonkaKožnjaka, nazočio je i član nacionalnog odbora za branitelje HDZ-a MarijanBrlek, kordinator odbora HDZ-a za VPŽ Zdenko Blažičević, kao i članovi OdboraVPŽ za branitelje Serfet Ciriković i Davor Špoljarić.